Har ni hört talas om Micellärvatten? Knappt jag heller. Men det är det nya inom ansiktsvatten, låt oss titta på en definition jag hittade hos Caisa Jonsson på Damernas Värld:

Micellärt vatten används på samma sätt som ett ”vanligt ansiktsvatten”, du dränker alltså in en bomullsrondell med produkten och sveper  över ansiktet. Men, micellärt vatten innehåller en typ av laddade partiklar som binder till sig smuts, talg och andra orenheter (lite som en magnet) och rengör huden på ett skonsamt sätt utan att du behöver gnugga och hålla på. Så själva effekten påminner mycket mer om en vanlig rengöringsprodukt än om ett klassiskt ansiktsvatten (som ju används som ett avslutande steg efter en rengöringsprodukt som tar bort makeup).

Vissa micellära vatten innehåller alkohol, men inte i lika hög dos som klassiska ansiktsvatten. Micellära vatten är därför mycket skonsamma och passar även de med känslig hud – speciellt de utan alkohol, såklart.

 
laino-radiance-micellar-lotion-400-ml-0

För några månader sedan fick jag ett utskick från Laino, tyvärr utan någon pressinfo och informationen på flaskorna stod på franska/spanska/italienska/tyska osv men inte engelska. Jag har därför inte testat någon av de produkter jag fick. Tills jag hörde talas om micellärt vatten och såg att jag hade en sån från Laino. Laino Radiance Micellar Lotion har jag använt i dryga 4 veckor nu efter att jag rengjort huden med min vanliga rengöring från Clinique.

Så här står det om Laino Radiance Micellar Lotion:

Laino Radiance Micellar Lotion är ett ansiktsvatten med vitt te-extrakt och mer än 95% naturliga ingredienser. Rengör skonsamt ansiktet utan behov av sköljning. Kan även användas runt ögonen och är effektiv på vattenfast makeup. Testad under dermatologisk och oftalmologisk kontroll. Hypoallergenisk.

Innan jag började använda den här efteråt var jag väldigt torr i ansiktet. Jag hade röda stramande fläckar i ansiktet beroende på graviditeten och kylan. Som jag skrev började jag då använda Clinique New Dramatically Different Moisturizing Cream som också hjälpte. Men jag tror faktiskt att det här micellära vattnet hjälpt ännu mer!

Huden känns ren, len och otroligt återfuktad – utan att jag behöver använda nattkräm för att överleva. Jag ska givetvis använda denna mer, men kan varmt rekommendera er att testa ett ansiktsvatten av den här sorten. Laino’s kostar 129 kr på Apotea men en annan jag fått tips om är Garniers Micellar Cleansing Water. Det kostar just nu 49 kr på Ö&B.

Mitt betyg på Laino är 4 av 5.

Produkt:  Laino Radiance Micellar Lotion
INCI: Aqua (water), Propanediol, Peg-6 Caprylic/capric Glycerides, Peg-7 Glyceryl Cocoate, Caprylyl/capryl Glucoside, Camellia Sinensis Leaf Extract, Codium Tomentosum Extract, Butylene Glycol, Hydroxyethylcellulose, Tetrasodium Glutamate Diacetate, Citric Acid, Parfum (fragrance), Cetrimonium Bromide.
Betyg: 4 av 5
Pris: 129 kr på Apotea
Köpa igen: Ja eller en annan sort
Inköpsställe: Apotea men kanske finns på andra ställen med