La-Roche-Posay-Lipikar-Body-Lotion

Ni som följt mig ett tag vet ju att jag inte är särskilt förtjust i lotions. Jag gillar inte att kladda med krämer efter duschen och sedan vänta i en evighet på att det ska sjunka in innan det går att ta på sig kläder igen. Ni kanske förstår att jag var skeptisk mot La Roche-Posay Lipikar Lait? 

I september blev just La Roche-Posay Lipikar Lait utsedd till bästa bodylotion av tidningen Råd & Rön. Jag har hela testet som pdf, här är ett utdrag:

Bäst i test är Lipikar Lait från La Roche-Posay, som säljs på apotek. Den återfuktar huden mycket bra när du smörjer in dig, fuktigheten håller i sig något så när i ett dygn men framför allt får du en mjukare, fuktigare hud, alltså en klart uppbyggande effekt efter några veckors daglig användning.

Slutsats

Råd & Rön har testat 11 hudlotioner i olika prisklasser för torr hud och marknadsförda för i första hand kvinnor. Bäst i test är La Roche-Posay Lipikar Lait. Den återfuktar huden mycket bra, och du har en klart uppbyggande eD ekt efter några veckors användning. Biotherm Oil Therapy är nästan lika bra men är dubbelt så dyr. Prisvärda är HTH Original Lotion, som återfuktar bäst av alla, och Neutrogena Norwegian Formula Deep Moisture Lotion. Nivea Nourishing Body Milk, LdB Eco Lotion Olive & Shea och Cien Body Milk Rich Moisturing care fungerar sämre. De återfuktar dåligt, Ciens och Niveas lotioner är klibbiga.

Testet finns att läsa här hos Råd&Rön. Om du är nyfiken kan jag skicka dig pdf:en!

 

Bra betyg alltså, men vad tycker jag?

Jag gillar att detta är en tjock, men ändå lättarbetad kräm som inte bara lägger sig på ytan. Jag har mest smörjt mina vintertorra ben och då främst när de blivit så torra att de kliar. I övrigt har det blivit Anders rygg där denna har lindrat klådan och torrheten direkt. Han var mycket nöjd med effekten.  Då jag inte använder kräm regelbundet är det svårt att sia om den långsiktiga effekten, men dagen efter en insmörjning känns huden smidigare än innan.

Den har också en behaglig doft som inte skär sig med andra dofter du använder. Lite apotekig, men inte så det stör. Jag föredrar att den inte är parfymerad, jag uppskattar inte att lukta kokos eller som en sommaräng. Vill jag ha parfym använder jag parfym. Den här flaskan är också utrustad med en pump, vilket är suveränt! Ger lagom mycket och tömmer flaskan ordentligt. Dock upplevde jag ibland att pumpen stannade i nerläge, så jag hela tiden fick dra upp den. Lite irriterande men ingen biggie.

Tyvärr innehåller den både silikoner och mineralolja. Jag använder den därför inte särskilt ofta, max en gång i veckan. Var försiktig om du använder denna så du inte får en massa kräm i håret. Men om du inte är så petig som jag är med dessa ingredienser kan jag helt klart rekommendera dig denna!

Betyg: 4 av 5.
Pris: 255 kr
Mängd: 400 ml
Köpa igen: Kanske
Inköpsställen: Apoteken
Läs mer om produkten: På La Roche’s egna sida
INCI: Aqua / Water, Butyrospermum Parkii Butter / Shea Butter, Glycerin Paraffinum Liquidum / Mineral Oil, Octyldodecanol, Peg-30 Stearate, Glyceryl Stearate, Niacinamide, Dimethicone, Cetyl Alcohol, Cetyl Acetate Sodium Benzoate, Phenoxyethanol, Steareth-10, Acetylated Lanolin Alcohol, Capryloyl Glycine, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer Bisabolol, Tetrasodium Edta Parfum / Fragrance

Det här är inlägg 23 av 100 i bloggutmaningen #blogg100, här kan du läsa vilka andra som deltar.

  1. Hej
    Jag skulle så gärna vilja ha hela testet. Kan du skicka pdf till mig? Tack för en bra blogg!
    /Sofia

Comments are closed.