Jag har tyvärr slarvat med NoPoo sedan i somras :( Började med shampookaka från Lush (som ju innehåller sls) och nu har jag tom testat vanliga shampon och balsam. Det har bara blivit så, har inte hittat något riktigt bra alternativ till balsam+bikarbonat. Tyvärr.

Men, ett av de serier jag har testat på sistone är Waterclouds nya serie för volym, jag lider ju av ett typiskt svenskt platt hår och försöker så gott jag kan skapa volym med saltsprayer och blåsa håret upp-och-ner osv. Waterclouds serie är helt ok, inte dålig på nåt vis men någon större volym har jag inte uppfattat. Men håret håller sig ganska rent 2-3 dagar iaf och ni har nog sett på mina mejk-bilder att håret varit mer fluffigt åtminstone.

Balsamet har den fördelen att det inte innehåller silikoner, men ni ser ju längden på ingredienslistan… Känns lite onödigt. Dessutom har håret känts lite trassligt på sistone, kanske beror på saltsprayen iofs?

Jag har fått tre av produkterna, shampoot, balsamet och saltsprayen. Det finns även ett torrshampo som hade varit jättekul att få testa men får nöja mig med andra märken så länge. Såg förresten i mina ”Läs detta med vetja!” att jag redan tidigare recenserat den här serien, antar att den inte är ny då utan bara ett försök att få uppmärksamhet för dem igen… Suck, bra koll en har…

Låt oss läsa produktinfon!

waterclouds-volume

Waterclouds Volume Shampoo

Ett stimulerande volymschampo som innehåller bland annat Guarana och Bambu extrakt. Schampot är särskilt 
utformat för att bidra till ett fylligare och 
tjockare hår samt ge maximal volym.Instruktioner: 
Blöt håret, schamponera, skölj ur, 
för mer effekt avsluta med Volume 
Conditioner.

INCI: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Laureth Sulfate + Glycol Distearate + Cocamide-DEA, PEG-4 Rapeseedamide, Glycerin, Glycereth-2 Cocoate, Phyllostachys Edulis Shoot Water, Propylene Glycol (And) Water (And) Paullinia Cupana Seed Extract, Hydrolyzed Wheat Protein, Chondrus Crispus Extract, Hydrolyzed Rhodophycea Extract, Parfum (Fragrance), Benzyl Salicylate, Limonene, Butylphenyl methylpropional, Linalool, Benzyl Alcohol, Alpha-isomethyl ionone, Geraniol, Citral, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol.

Pris: 146 kr

Betyg: 3 av 5

→ ♦ ←

Waterclouds Volume Conditioner

Ett stimulerande volymbalsam som innehåller bland annat Guarana och Bambu extrakt. Balsamet är 
särskilt utformad för att skapa 
fylligare och tjockare hår samt ge 
maximal volym.

Instruktioner: 
Används i samband Volume 
Shampoo. Massera in i 
fuktigt hår, skölj noga

INCI: Aqua, Cetearyl Alcohol, Phyllostachys Edulis Shoot Water, Dioleoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Propylene Glycol, Hydroxypropyl Guar , Hydrolyzed Wheat Protein, Propylene Glycol (And) Water (And) Paullinia Cupana Seed Extract, Chondrus Crispus Extract, Hydrolyzed Rhodophycea Extract, Cetearyl Ethylhexanoate+Isopropyl Myristate, Glycereth-2 Cocoate, Parfum (Fragrance), Benzyl Salicylate, Limonene, Butylphenyl methylpropional, Linalool, Benzyl Alcohol, Alpha-isomethyl ionone, Geraniol, Citral, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, CI42090

Pris: 146 kr

Betyg: 3 av 5

→ ♦ ←

Waterclouds Volume Ocean Mist

En spray med saltvattenkänsla som ger 
håret stöd, definition, struktur och hållbar 
volym. 

Sprayen innehåller mineraler från golfströmmen 
som vårdar och stärker håret.

Instruktioner: 
Sprayas på håret från ca 20 cm avstånd 
och styla till önskad frisyr.

INCI: Aqua, Alcohol Denate, Magnesium Sulfate, VP/VA Copolymer, Sodium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Sea salt (Maris sal), Hydrolyzed Rhodophycea Extract, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Parfum (Fragrance), Benzyl Salicylate, Limonene, Butylphenyl methylpropional, Linalool, Benzyl Alcohol, Alpha-isomethyl ionone, Geraniol, Citral, CI 42090.

Pris: 125 kr

Betyg: 2 av 5

→ ♦ ←

 

Sammansatt är det en helt ok serie, jämfört med vanliga shampon och balsam ger den väl lite mer volym men har inte använt särskilt många att jämföra med. De doftar gott och gör håret rent, det håller sig också rent ca 2-3 dagar. Med torrshampo kan jag dra ut på tvätten en vecka utan problem, eller ja, med håret uppsats och massor med torrshampo.

Waterclouds finns på Lyko och hos hårfrisören.

Produkt: Waterclouds Volume Care
Betyg: 3 av 5
Pris: Mellan 125-146 kr.
Köpa igen: Nej
Inköpsställe: Lyko