Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Kändes lite skönt att läsa en allvarlig, välskriven bok för en gångs skull. Bekännelsen av John Grisham är ingen deckare men väldigt spännande.

En dag kliver Travis Boyette in i en kyrka för att bekänna sin döende skuld. Boyette är döende av en hjärntumör och vill bekänna att han 9 år tidigare våldtog och mördade han Nicole Yarber i staden Sloane i Texas. Problemet är bara att inom ett par dagar ska en annan man avrättas för mordet, trots att Nicoles kropp aldrig hittats och dödsdömda Donté Drumm nekar. Nu är det en kamp mot klockan för att försöka stoppa avrättningen och få rättvisa för Drumm.

Spännande som sagt, även om man som läsare förstår vilket otroligt justitiemord Drumm utsatts för. Hur kan man döma någon till döden trots avsaknaden av bevis? Trots att de faktiskt inte ens vet om Nicole är död eller bara flyttat någon annanstans? Otroligt märkligt och givetvis ur vårt perspektiv rent av sjukt.

Jag gillar Grisham, han skriver bra och spännande böcker. Läsvärd om du gillar den här typen av böcker!

English: Review of The Confession by John Grisham. Exciting story about the death penalty, this time in Sloane Texas. A story really hard to believe from my Swedish point of view, how can you charge a man to death sentence without a body? Grade 3 of 5.

Betyg: 3 av 5  | Genre: Deckare | ISBN: 9789174292473 | Sidor: 489 | Utgivningsår: 2012

För varje oskyldig som skickas till fängelse så finns det en skyldig som klarar sig undan.

1998 våldtog och ströp Travis Boyette en omtyckt cheerleader i östra Texas. Han grävde ner hennes kropp så att den aldrig skulle hittas, sedan följde han fascinerat hur polisen och åklagaren häktade och dömde Donté Drumm, en ung fotbollsstjärna, till döden.

Nu, nio år senare, har Travis frisläppts i Kansas för ett annat brott – och Donté har fyra dagar kvar till sin avrättning. Travis lider av en dödlig hjärntumör och för första gången i sitt liv bestämmer han sig för att göra något etiskt rätt, nämligen syndabekänna. Men hur kan en skyldig man övertyga advokater, domare och politiker att de är på väg att avrätta en oskyldig man?

Comments are closed.