Klicka på bilden för att komma till Bokus!

I fredags när jag hängde på biblioteket med Anders och Nadine plockade jag upp denna på ungdomsavdelningen. The Carrie Diaries av Candace Bushnell, som handlar om Carries liv på high school.

Först ska jag säga att jag inte läst någon av de andra Carrie-böckerna, men jag har sett troligen 95% av alla avsnitt och de två filmerna. Så jag gillar Carrie och känner till hennes historia. Så att få en liten glimt av hur hennes liv var innan hon flyttade till New York var lite kul. Nu måste jag ju läsa de andra också!

Carrie hade iaf killproblem redan då. Hon blir ihop med en ny kille, Sebastian Kydd, som tydligen är hett villebråd bland alla tjejer på skolan. Och Sebastian låter sig inte hindras utan går från famn till famn utan bekymmer om vilka han sårar. Carrie är en av dem och vi får ta del av de typiska tonårsnojorna som drabbar en osäker tjej vars kille inte riktigt respekterar henne.

Har ni förresten någonsin hört talas om Carries två systrar, Dorrit och Missy? Eller att hennes mamma är död och om hennes pappa? Är de någonsin med i något av avsnitten?

Nå, detta är en ungdomsbok och bör bedömas som en sådan. Språket är inte Nobel-klass direkt men den är underhållande och läses snabbt.

Betyg: 3 av 5 | Genre: Skönlitteratur | ISBN: 9789129673715 | Antal sidor: 395

Carrie Diaries är den första boken av två om Carrie Bradshaw, känd för miljoner människor som huvudpersonen i Sex and the City. Carrie – en småstadstjej som längtar till New York – ska just börja andra året på high school. Tills nu har hon varit supertajt med sina tjejkompisar, men så gör Sebastian Kydd entré och allt ställs på ända.