Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Trafficking är ett allvarligt samhällsproblem, en företeelse som inte alls är ovanlig i Sverige numera. Trafficking innebär alltså försäljning av människor, kvinnor, till sexhandeln. Som Roslund & Hellström skriver i boken, lägenheten bredvid din kan vara hem för några horor från baltstaterna som måste tjäna sitt uppehälle genom att ha sex hela dagen.

Box 21 av Roslund & Hellström är en skakande kriminalroman, där kärnberättelsen handlar om Lydia och Alena från Lettland som med löfte om ett bättre liv i Sverige luras in i djup sexhandel. Redan på båten våldtas de, kuvas, för att de utan protester ska följa med. Under tre år får de betala tillbaka skulden till Dimitri Hallickjävel som de kallar honom. Men så kallas polisen till lägenheten, Lydia har blivit piskad 35 gånger över ryggen och förs till sjukhus. Efter ett dygn bestämmer sig Lydia för att hämnas den man som lurade henne till Sverige. Hon tar gisslan i ett bårhus och bokens kriminaldetektiver kommer till platsen, Sven och Ewert. Ewert med sin egna mörka demoner och skurkar som han vill hämnas på.

Det här är en spännande bok, men mest för att man vill veta vad som hände. Den har egentligen inga sympatiska karaktärer, den är faktiskt inte så indragande. Betyget blir bara en trea.

Betyg: 3 av 5 | Genre: Deckare | ISBN: 9789164230256 | Sidor: 402

En ung kvinna hittas med trettiofem piskrapp över ryggen i en lägenhet med elektroniska lås.

En desperat man blandar tvättmedel och amfetamin medan vener fräts sönder.

Snart ska en av dem åka nerför trappan i rullstol, med ansiktet in i en vägg.

Den andra ska ta hissen ner till bårhuset, peka med en pistol, ta döda och levande som gisslan.

Kriminalkommissarie Ewert Grens och kriminalinspektör Sven Sundkvist leder plötsligt två olika brottsutredningar från en operationssal på akutintaget.

Har döda människor rätt att tala? När ett brottsoffer blir en brottsling – är hon då god eller ond?

BOX 21 är en stark kriminalroman som skildrar en mörk sida av samhället. Om handeln med liv som pågår här och nu. Om hur offer blir gärningsmän och om hur vänskap inte alltid är vad man tror. Och om box 21 – som gömmer två unga kvinnors liv.

  1. Hmm, jag tyckte den var mycket bra men i ärlighetens namn mycket läget sen jag läste, kanske mest minnet som gillar :)

Comments are closed.