Ett kort tips för er som vill ha finare hy, starkare hår och vackrare naglar – öljäst och silica!

b-vitamin

Öljäst är ju framtagen för att användas vid bryggning av öl, jästen förbrukar socker och ger i stället alkohol, kolsyra och vissa smakämnen. Så fungerar den inte riktigt i människan, tyvärr. Hade ju varit smart om den ätit upp allt socker?

Öljäst, eller B-jäst som det också kallas, innehåller rikliga halter B-vitamin. B-vitamin finns i närmare 30 olika varianter, som är bra till olika saker. B-vitaminer ger bättre hy, hår, naglar och är viktiga för bl. a nerver, energi och ämnesomsättning. Öljäst är känt för sin höga halt av naturliga B-vitaminer och vegetabiliskt protein.

Tillskottet av B-vitamin via födan är oftast otillräckligt, dessutom lagras ej B-vitamin i kroppen och måste därför tillsättas.

Även Silica är bra, den innehåller öljäst samt andra naturmedel som också främjar celltillväxt. Silica – som alltså är ett varumärkesnamn på en produkt som innehåller kisel (silicon, alltså inte samma sak som silikon/silicone som används i brösten) – är en högdoserad tablett med 100 procent naturligt kisel, utvunnet ur åkerfräken. Silica innehåller essentiella näringsämnen som stärker naglarna och ger hår och hud lyster och glans. Den är kompletterad med dagsbehovet av sju olika B-vitaminer som med sina respektive egenskaper stärker produktens effekt.

Kisel är det näst mest förekommande grundämnet på jorden efter syre. En vuxen människa har i genomsnitt 20 gram kisel lagrat i kroppen. Varje dygn omsätter (förbrukar) vi ca 10-40mg kisel. Vid födseln innehåller kroppen som mest kisel och ju äldre vi blir, desto svårare har vi att lagra in kisel i kroppens vävnader.

Naturligtvis tar det tid innan någon effekt syns, på naglarna först när det växt ut liksom på håret. Huden däremot märks det ganska snart att den blir renare. Jag tar fyra av dessa piller per dag, men du kan ta upp till 6-8 st utan problem. Jag har faktiskt även gett katterna öljäst – gött!

Uppdatering: Silica är ganska dyrt, men öljäst har jag för mig är riktigt billigt. Kolla hos din hälsokostbutik eller i din matbutik.

 

  1. Blir lite sugen på att testa detta. Men det är som med allt annat, kostar pengar, kostar pengar, kostar pengar. Det är kostsamt att försöka vara vacker.

  2. Tack för att du skriver om kisel. Det har vrait min räddning på mitt trista hår och speciellt när jag under en period kände att det blev tunnt och jag tappade mer. Jag äter Original Silicea som innehåller jätte stor mängd kisel och är jätte nöjd. Håret tar som du skriver lite längre tid men naglarna fick jag effekt på redan inom en månad.

  3. Undrar om du märkt av några magproblem när du tar öljäst? Själv lider jag av knäpp mage/tarmar och har hört att öljäst kan förvärra detta. Hur stor dos av öljästen ta du per dag? Jag har tidigare ätit Pantoten mot akne, men märkte inte någon jätteskillnad.

Comments are closed.