För ett tag sedan fick jag produktserien Amika Balancing Shampoo och Hydrate Conditioner att testa. Rätt rejäla och stora flaskor på 400 ml med en väldigt tilltalande etikettdesign som verkligen ser fin ut på badkarskanten.

Nu har jag använt dem lite till och från, alltså använt dessa och sedan använt något annat nästa gång. Så den långsiktiga effekten är svår att sia om i mitt fall. Men läser ni produkttexten nedan får ni läsa att den innehåller ämnen som bygger upp håret och ger den näring från rötterna. Det jag kan säga dock är att de dagar jag använt Amikas serie har håret känts renare, lenare och mer följsamt. Inte heller känns det lika smutsigt dag två även om jag ändå till slut måste använda torrshampo för att överleva dagen.

Som med allt shampo måste man alltid tvätta håret minst två gånger, oftast använder jag då ett billigt skräpshampo från Hemköp eller något att tvätta första gången och Amika nästa. Dock är shampot ganska rinnigt så risken är stor att man häller ut för mycket. Dessutom känns håret riktigt trassligt efter shampot, kanske liksom för rent eller vad man ska säga. Detta blir ju naturligtvis inget problem efter balsamering. Känslan är dock lite konstig. Troligen beror detta på att det inte innehållet silikoner vad jag kunnat se. Ett bra no’poo alltså?

Jag brukar inte recensera shampon och balsam så ofta just för att det är svårt att sia om effekten. Vad  är hönan och ägget? Jag har aldrig heller stött på en serie som inte gör håret fett dag två, så är det ett mått på kvalitén eller är det en utopi?

Jag är dock nöjd och kan tänka mig att köpa nya flaskor när dessa är slut!

Amika Balancing Shampoo och Hydrate Conditioner

Värmeverktyg så som locktång, plattång och fön är idag självklara stylingverktyg och används dagligen av många.

Vid regelbunden användning är det lätt att håret blir skadat, torrt och tappar sin lyster. Amikas produktlinje är speciellt framtagen för att skydda och återuppbygga håret och fungera optimalt tillsammans med stylingverktyg. Produkterna är lätta att använda, ger professionellt resultat och gör att du undviker det slitage och skador som normalt uppstår vid styling.

I Himalaya och på den sibiriska steppen växer havtornsbär, även kallad Obliphica. För att klara av det karga klimatet producerar bäret en rad kraftfulla näringsämnen. Havtornsbäret är en oöverträffad källa av C vitamin, E vitamin Omega-3,6,7 och 9. Havtornbäret i Himalaya innehåller betydligt mer näring än svenska havtornsbär.Dessa vitaminer och näringsämnen är grunden i Amikas hårvårdsserie och utgör en vital del för kollagenproduktionen som ger ett friskt och starkt hår.

Tillsammans med ingrediensen Arganolja hjälper de håret att få näring från rötterna, reparera kluvna hårtoppar, återfukta på djupet och återfå ett hälsosamt friskt utseende.

Amikas vision är att du som kund ska sluta bråka med ditt hår och börja älska det istället. Amika betyder ”tjej” eller ”tjejkompis” på ett flertal romanska språk och Amika vill leva upp till det namnet genom att vara en ditt hårs bästa vän.

Produkterna eller dess ingredienser är aldrig testade på djur och man har därför blivit godkända av PETA.

Serien lanserades i Sverige under mars 2012 och finns till försäljning hos frisörer över hela landet.

→ Amika Hydrate Conditioner 400 ml – 199:-

→ Amika Balancing Shampoo 400 ml – 199:-

Betyg: 4 av 5.  Priset är lite saftigt tycker jag.
Pris: 199 kr hos frisören
Mängd: 400 ml
Köpa igen: Kanske =)
Inköpsställen: Hos frisörer i hela landet.