Här kommer ett tips för dig som vill ha produkter utan SLS och silikoner – UrteKram!

En ordbok över det danska språket berättar att en ”urtekræmmer” är en gammal beteckning på en så kallad kryddhandlare eller kringvandrande handelsman som sålde kryddor, läkeörter, droger osv. Det vill säga en hälsokostbutik i dagens mening kanske. UrteKram är således en omskrivning till det mer enkla UrteKram (örtkräm kanske). UrteKram är inte helt lätta att få tag i, tydligen finns de bla på Coop Forum och såna ställen så titta där.

Jag köpte dessa fyra – för 171 kr – på HealthMe. De har en massa annat också förutom just UrteKram men denna gång blev det detta. Det mesta som ingår i dessa produkter är organiskt odlat, vilket också gör att hela ledet är mer miljövänligt och dessutom bättre för dig.

Till Nadine köpte jag en tandkräm helt utan sulfater och fluor. Finns ingen anledning att skada hennes lilla mun med giftiga sulfater. Dessutom köpte jag också ett skonsamt schampo, även det utan sulfater men med förtvålad kokosolja.

Till mig köpte jag ett kamomillbalsam, helt utan sulfater, silikoner eller andra ämnen som inte är lämpliga vid No’Poo. Denna är dessutom för blont hår och kommer eventuellt bleka min utväxt *hoppas*. Samt slutligen, en aloe vera tandkräm till oss, även den utan sulfater och fluor. Allt detta alltså för 171 kr.

  1. Ska bli spännade att höra vad du tycker om produkterna! Har flera gånger funderat på att testa shampoo och balsam från Urtekram men har aldrig blivit av.

Comments are closed.