Igår sa jag till Anders att det är lite intressant att jag alltid undermedvetet undvikit farliga ämnen. Jag använder aldrig parfymer eller parfymerade produkter. Jag skulle aldrig få för mig att köpa antibakteriella krämer, tvålar eller gudbevars kläder och jag har aldrig gillat att smörja mig med bodylotions eller bodybutters.

Jag har således besparat min kropp enorma mängder parabener, silikoner och andra kemikalier som mer motarbetar min kropp än gör den väl. Förmodligen har jag ändå höga halter lagrade i kroppen som aldrig kommer försvinna utan som blir ett problem för min omgivning när jag dött. Tyvärr har jag också amalgamfyllningar, får försöka sanera bort dem om/när de går sönder.

Undantaget av farliga produkter är hårfärger och shampo/balsam som jag använt sedan tidig tonår. Sent ska syndaren vakna, men bättre sent än aldrig. Synd jag inte har mörkt hår, väldigt mycket lättare att hålla efter med naturliga färger.

 

Nagellack kommer jag dock aldrig sluta med! Däremot kan jag använda bättre, mer miljövänliga removers och vara noga med att alltid slänga dem i papperskorgen – inte toaletten.

Vad kan du tänka dig ändra i dina rutiner för att spara på din kropp och miljön? Come to think of it, No’Poo är hudens/hårets motsvarighet till LCHF. Det handlar om att inte utsätta kroppen för onödiga tillsatser som inte hör hemma i en människokropp!

  1. Man ska nog inte slänga removers i papperskorgen heller. Jag sparar ihop en liten hög och lämnar in dem som farligt avfall. Lämnar även batterier, nagellack och glödlampor till specialavdelningarna på sopstationen. Pantar burkar gör jag. Slänger glasburkar i glascontainrar. Lämnar in kläder till secondhand-butiker, det är väl lite bra också. Jag slänger ingenting i toaletten som inte ska vara där. Duschar sällan längre än nödvändigt. Och om jag inte behöver visa mig bland folk duschar jag inte alls. Tvålar inte in hela kroppen längre. Det känns uttorkande, så det blir bara de mest nödvändiga ställena. Sminkar mig sällan. Färgar inte håret. Hade lite slingor i högstadiet, men det är också allt jag någonsin gjort med håret. Diskhandskar på vid diskning och städning.

    Hm… Undrar om jag har fått med allt jag gör… Är lite för trött för att tänka ordentligt just nu.

Comments are closed.