3 mars, 2024

Recension: Waterclouds Volume Shampoo, Conditioner och Ocean Mist

Jag har fått hem nya volymgivande produkter från Waterclouds, en serie om tre produkter med shampoo, balsam och saltvattenspray.

Just nu tvättar jag håret med shampo, men jag försöker undvika shampon med sulfater. Det här shampot från Waterclouds har tyvärr Sodium Laureth Sulfate – SLS – och det är ju ingrediens 1 att undvika. Sulfater är som jag tidigare berättat oerhört starkt och irriterar hårbotten och bryter av hårstråna. SLS används i shampon eftersom det löddrar mycket, precis som vi nutidsmänniskor vill att det ska göra. SLS behövs också för att tvätta bort silikoner som ofta finns i balsam. Jag har dock valt att testa dessa produkter några gånger för att se hur de är för mitt hår.

Jag har använt dem två gånger och ja. Det blir rent, det blir fluffigt, lent och ser fint ut. Saltvattensprayen, ocean mist:en alltså, doftar gott och ger lite struktur till håret. Men min hårbotten kliar och det blir väldigt fett redan efter en dag. Numera tvättar jag håret max 2 gånger i veckan och den tiden förkortas alltså med denna serie. Balsamet är faktiskt silikonfritt, men innehåller en massa annat skräp som inte heller är så ”vårdande” som det står i säljtexten. Men alltså inga silikoner som byggs upp som beläggning på hårstråna.

I övrigt är det söta flaskor, jag älskar färgkombinationerna på deras förpackningar. Men nej, jag tror inte jag kommer fortsätta använda dessa något mer. Ni ser ju själv INCI nedan att de är fyllda med en massa grejer som jag försöker varna för. Men om du är en ”vanlig” människa kan jag absolut tycka att dessa är bra och ger det lilla lyftet du vill ha om du har lika tunt och flygigt hår som jag!

Sammantaget betyg: 3 av 5

 

waterclouds-volume

Volymgivande produkter från Waterclouds

Waterclouds är utvecklat av en grupp personer med en gedigen bakgrund i frisörbranschen. Produkterna från Waterclouds produceras enbart i Sverige och är speciellt framtagna för typiskt skandinaviskt hår. Genom erfarenhet och kunskap har Waterclouds framställt en serie med speciellt utvalda ingredienser för varje enskild produkt.

 

VOLUME SHAMPOO

Ett stimulerande volymschampo som ger långvarig och hållbar volym till både typiska skandinaviska hår och kraftigare hårtyper. Produkten innehåller extrakt från Guarana och Bambu som piggar upp håret och ger det en fylligare och tjockare känsla med maximal volym.

Användning: Blöt håret, schamponera och skölj ut ordentligt. Avsluta med Volume conditioner för bästa resultat.
INCI: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sodium Laureth Sulfate + Glycol Distearate + Cocamide-DEA, PEG-4 Rapeseedamide, Glycerin, Glycereth-2 Cocoate, Phyllostachys Edulis Shoot Water, Propylene Glycol (And) Water (And) Paullinia Cupana Seed Extract, Hydrolyzed Wheat Protein, Chondrus Crispus Extract, Hydrolyzed Rhodophycea Extract, Parfum (Fragrance), Benzyl Salicylate, Limonene, Butylphenyl methylpropional, Linalool, Benzyl Alcohol, Alpha-isomethyl ionone, Geraniol, Citral, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol.

Betyg: 3 av 5
Pris: 146kr
Läs mer: Waterclouds.com

 

VOLUME CONDITIONER

Ett lättviktsbalsam som både vårdar och reder ut utan att tynga ner håret. Produkten innehåller naturligt veteprotein som ger håret volym, späns och lyster samt vårdande havsmineraler och Guarana som stimulerar hårbotten.

Användning: Massera in i fuktigt hår, låt sitta i några minuter för bästa effekt och skölj sedan noga ut produkten.
INCI: Aqua, Cetearyl Alcohol, Phyllostachys Edulis Shoot Water, Dioleoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate, Propylene Glycol, Hydroxypropyl Guar , Hydrolyzed Wheat Protein, Propylene Glycol (And) Water (And) Paullinia Cupana Seed Extract, Chondrus Crispus Extract, Hydrolyzed Rhodophycea Extract, Cetearyl Ethylhexanoate+Isopropyl Myristate, Glycereth-2 Cocoate, Parfum (Fragrance), Benzyl Salicylate, Limonene, Butylphenyl methylpropional, Linalool, Benzyl Alcohol, Alpha-isomethyl ionone, Geraniol, Citral, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, CI42090.

Betyg: 3 av 5
Pris: 146kr
Läs mer: Waterclouds.com

 

VOLUME OCEAN MIST

En volymspray med saltvattenkänsla som ger håret stadga, definition, struktur och hållbar volym. Produkten innehåller havsmineraler direkt från golfströmmen som både vårdar och stärker håret.

Användning: Sprayas på håret från ca 20 cm avstånd och styla till önskad frisyr.
INCI: Aqua, Alcohol Denate, Magnesium Sulfate, VP/VA Copolymer, Sodium Chloride, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Sea salt (Maris sal), Hydrolyzed Rhodophycea Extract, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Parfum (Fragrance), Benzyl Salicylate, Limonene, Butylphenyl methylpropional, Linalool, Benzyl Alcohol, Alpha-isomethyl ionone, Geraniol, Citral, CI 42090.

Betyg: 3 av 5
Pris: 125kr
Läs mer: Waterclouds.com

Waterclouds Professionals består av ett 20-tal produkter för både vård och styling. Waterclouds finns att köpa på frisörsalonger i hela Sverige.

2 tankar på “Recension: Waterclouds Volume Shampoo, Conditioner och Ocean Mist

  1. Hej, jag har dock för mig att Alpha-isomethyl ionone är en silikon, den kommer i o f s långt ner i INCI men finns där ändå (balsamet). Jag kör inte själv balsammetoden men använder så ”rena” hårprodukter som möjligt. Mitt förut så torra och frissiga (självlockiga) hår mår numera mycket bra och lockarna blir definierade och fina. Superbra inlägg!!

Kommentarer är stängda.