Ni känner säkert till Gorilla & Friends och deras läppbalsam? Fina burkar med en söt gorilla på, med olika smaker som persika, kokos och banan.

Jag har en till någonstans, men den som legat framme vid min plats i soffan är den med äpplesmak, Appily Ever After. Det här är en riktig godbit, den smälter härligt på läpparna eftersom den inte innehåller mineralolja är den återfuktande på riktigt. Istället består den av sheasmör, solrosolja, bivax och jojobaolja, allt Eco Certifierat och organiska ingredienser till 97,6 %. Doften är tydlig även om den inte alls tar över, den är med andra ord inget jag störs av. Läpparna är mjuka och kladdiga ett bra tag efter applicering.

Dessutom känns det naturligtvis bra att man genom att köpa en av dessa läppbalsam från Gorilla & Friends hjälper till att rädda världens gorillor. Genom ett samarbete med The Dian Fossey Gorilla Fund International blir en föräldralös bergsgorilla adopterad för var tusende produkt som produceras. Mer sånt kära producenter!

Nackdelar då, sådana finns det tyvärr med burkar av detta slag. Till att börja med att det är en burk där man måste ner med fingret för att få upp produkten. Fingret gör ju såklart att det smälter fint på läpparna, men också att sprida bakterier ner i burken. Härligt. Dessutom tycker jag det är svårt att få upp något alls! Den är väldigt hård och det kräver en hel del gnuggande för att lyckas. Det var därför jag lade den första burken jag fick någon stans, den kändes så jobbig att använda.

Så jag hade helt klart föredragit ett stift eller en mjukare variant om det nu måste vara en burk. Har svårt att tro att det skulle vara så svårt att åstadkomma. Men man kan väl inte få allt här i världen…

Förutom Appily Ever After, finns det 5 andra smaker/dofter: Banana Said Knock You Out, Coco Safari, Orange Kiss, Raspberry Night Fever och Sex on the Peach.

Betyg: 4 av 5
Pris: 69 kr
Mängd: 15 g
Köpa igen: Nja. Föredrar läppbalsam i annan form.
Inköpsställen: Kicks och Eleven.
INCI: Butyrospermum Parkii (SheaiButter) (1), HelianthusiAnnuus (Sunflower) SeedlOil (1), Beeswaxl (Cera Alba)(1), SimmondsialChinenses (Jojoba) SeediOil (1), Fragrancei (Parfum), Tocopherol.