För en tid sedan fick jag Clinique Stay-Matte Oil-Free Makeup att testa, dags för en recension!

Det finns vissa kategorier av produkter som är svårare än andra att recensera som skönhetsjunkie. Krämer som kräver längre tids användning eller piller som ska boosta huden är några, en annan är foundation. Jag tycker det är svårt att recensera dem eftersom slutresultatet beror så mycket på dagen de applicerats. Vilket underlag man använt, om det varit en dag ute i solen, på gymmet eller bara hemma i soffan. Men jag har testat denna under ett par tillfällen nu och känner mig redo.

Vi börjar med presstexten om denna för att få oss en uppfattning om vad den utlovar.

Stay-Matte Oil-Free Makeup

Den som lider av fet hud vet hur svårt det är att hitta rätt grund i sommarvärmen. Den bör ge den rätta täckningen utan att kännas tung eller orsakar att huden ser blank och fet ut. Samtidigt, kunna hålla hela dagen utan att smälta när huden blir varm. Clinique har med Stay Matte Oil-Free Makeup skapat ett revolutionerande flytande smink, vilket ger en vacker, perfekt finish som håller sig matt hela dagen.

Stay-Matte Oil-free Makeup tål olja och svett, så makeupen ser felfri ut och känns bekväm på huden även på de hetaste dagarna. Stay-Matte Oil-Free Makeup lägger sig på huden som ett ultralätt film som håller huden fräsch och vacker, även i hög luftfuktighet och värmetemperaturer.

Stay-Matte Oil-free Makeup finns i sex nyanser och är i butikerna i maj.

Pris: 295 kr

 

Nu har jag under hela min efterpubertala tillvaro haft fet hud, dels är min hudtyp ganska blandad men också på grund av idogt användande av starka rengöringskrämer. Idag använder jag oljemetoden, ocm, där jag med hjälp av olja rengör ansiktet och tar bort min makeup. Min hud är därför bra mycket mer balanserad åt det torra hållet idag än vad den var förr. Därför har jag för det mesta grundat med mandelolja som fått sjunka undan, därefter Cliniques City Block Day Cream under som är ger en matt finish även den. På denna grund fungerar Stay-Matte perfekt.

Om jag inte använder mandelolja under utan enbart City Block under blir resultatet ganska torrt och lite kakigt på sina ställen. Så för dig med torr hud är denna inget att rekommendera, men har du verkligt fet hud eller blandhud kommer den absolut bli bra. Kom också ihåg att Stay-Matte har ingen spf inbyggd, du måste därför ha någon typ av solskydd under.

När det kommer till svett på gymmet och sol under hela dagen håller den också i stort vad den utlovar. På en skala 1-5 där 5 är exakt vad ovanstående text utlovar så är denna åtminstone 3,5-4. Jag visade ju förra veckan hur jag såg ut efter en dag i solen. Helt klart blankt men fortfarande täckande. Jag brukar ha en näsa helt utan foundation efter en dags arbete i vanliga fall.

Jag tycker också om att den är så pass täckande. Detta är ingen lätt färgad dagkräm, utan detta är en rejäl foundation. Den täcker ojämnheter och fläckar på ett helt godkänt sätt som är perfekt när man inte riktigt fått till en fin solbränna eller är lite vinterglåmig. Förpackningen är en mjuk tub, vilket gör det ganska lätt att få ut rätt mängd utan kladd och spill.

Den enda nackdelen är att jag har lite för mörk nyans, men det har ju inte med saken att göra men kan ändå göra att jag får vänta med att använda den till senare i sommar.  Dessutom är det märkligt att den inte har inbyggt solskydd, när det är en produkt riktad mot sommarkonsumtion.

Betyg: 4 av 5.  Nästan helt perfekt hållbarhet under en dags arbete i solen, men uppstår lite blankhet ändå.
Pris: 295 kr
Mängd: 30 ml
Köpa igen: Kanske, då blir det ju en ljusare nyans såklart
Inköpsställen: Kicks, Åhléns och andra välsorterade parfymerier. Kommer nu i maj!

    • @beautylana, Nu har jag använt Clinique för att jag utvärderar hela serien. Men jag testade med Neutrogenas igår och det gick minst lika bra! =)

Comments are closed.