Idag testade jag en av lermaskerna jag fick som prov i paketet från L’Erbolario. Provet har nummer 021 och heter Maschera Viso all’Argilla e alla Propoli (alltså lermask med propolis). Enligt texten på baksidan är det en sammandragande lermask som är djuprengörande och uppfriskande för fet och blandhy. Propolis är bidrottningsgelé (om jag inte minns helt fel) och är läkande av huden.

Jag började med att göra rent ansiktet såklart innan jag kletade in leran i hela ansiktet, förutom runt ögonen. Jag var lite för fuktig fortfarande så det blev lite ojämnt. Leran reagerar  annars som de flesta gör; stelnar och blir vit! Det blir helt enkelt svårt att prata eftersom det blir så stelt runt munnen. Men det är inte en oangenäm känsla. Det var nåt med doften av den också som jag reagerade på, men tyvärr minns jag inte vad det var nu. Inte så att det luktade illa iaf, men det var ganska parfymerat.

Efter en kvart ungefär tvättade jag av allting med ljummet vatten och visst kändes det fräschare. Jag har väldigt mycket pormaskar just nu, men det kändes ändå som att det blev lite renare och framförallt försvann mycket av de torra områderna jag dragits med ett tag. Jag kan dock inte säga att jag älskar lermasker, jag kan inte riktigt förstå hur de skulle fungera. Jag skulle hellre vilja ha en mask som man drar av när det är torkat och som tar med sig alla pormaskar! Det skulle jag älska, fatta va kul att titta på resultatet!! ;)

En fullsize av denna, 50 ml, kostar 176 kr på exempelvis Relaxx.se.

  1. Biore strips fungerer ganske bra. Du finner de på Ebay. Med dem kan du dra ut svarte prikker av huden! Ganske gøy:)

Comments are closed.