Jag har fått chansen att testa Viviere Volume Fibre, ett sorts volymgivande pulver bestående av bomullsfibrer som ska göra ditt hår fylligare och även färga utväxten. På bara 30 sekunder får man fyra gånger tjockare hår. De små bomullsfibrerna är laddade med statisk elektricitet och fäster därför direkt håret.

Jag fick först pulver för blont hår, därefter för vitt. Ingen av dem maskerar min utväxt. Ni ser ju på bilderna att jag har en ganska markant utväxt just nu som syns väldigt väl när håret är i mittbena. På bilden till höger som är efterbilden har jag alltså den vita i håret, håret ser mest dammigt ut. Så nej, på MIG fungerar denna maskering av utväxten icke. Fullt så dammigt som på bilden är det inte dock normalt sett!

 

Volymen dock, den finns där! Mitt hår är väldigt tunt och platt, med detta pulver blir det faktiskt en viss volym. Det blir lättare att få till en snygg frissa med volym där spännen och band fäster. Håret känns inte påverkat på något sätt av produkter, det tynger inte ner eller lämnar en fet känsla. Inte heller upplever jag att pulver hamnar under naglarna när man kliar sig i hårbotten, även om en del naturligtvis fastnar där. Det är också lätt att skölja ur när jag tvättar det, som ni vet sköljer jag ju håret noga med vatten innan jag kör balsammetoden.

Viviere Volume Fibre finns i Black, Medium Blonde, Dark Brown, Blonde, Medium Brown, Red, Light Brown, Grey, Light Medium Brown och White. Man behöver också en spray, Viviere Boosting Spray för ett mer hållbart resultat.

Jag kommer nog använda dessa två tills de är slut, men förmodligen kommer jag inte köpa nya. Det finns billigare sätt att få volym i håret, som tex Batiste Volymtorrshampo. Dessa två är grymt dyra, 500 kr!

Betyg: 3 av 5.
Pris: 499 kr
Mängd: Viviere Volume Fibre, 22 g. Viviere Boosting Spray, 100 ml
Köpa igen: nej
Inköpsställen: Se lista här!
INCI: Fiber: Gossypium Herbaceum Powder, Rayon, May Contain (+/-), CI 77491, CI 77492, CI 77499. Spray: Aqua, Alcohol Denat, PVP, Perfume,

  1. Volym fick du verkligen. Skulle dock själv aldrig kunna ha detta då jag har tjockt som attans även som snaggad. Synd annars då det verkar passa mörkhåriga.

  2. Tack för din recension! Det kan vara svårare för ljushåriga att få till utväxten men som du säger så fungerar det utmärkt för volymen.

    /Dorotea

Comments are closed.