I förra veckan, tisdags tror jag, fick jag äntligen ett tillfälle att prova mitt pressprov av Footner. Footner skrev jag om tidigare, det är alltså ett alternativ till Baby Foot som funnits på marknaden ett tag.  Footner lanseras stort nu på våra apotek, du får ett eget paket med ett par gelefyllda tossor för 239 kr.

 

Instruktion

Ta bort eventuella produkter från fötterna, exempelvis nagellack, innan du påbörjar behandlingen. För att förhindra att hud lossnar från områden där man inte önskar detta, t ex på ovansidan av foten, rekommenderar vi att man applicerar Vaseline på dessa områden innan man sätter på sockorna.

 1. Klipp upp sockorna efter den markerade linjen.
 2. Trä på sockorna på fötterna och dra bort skyddsremsorna märkta ”footner”. Stäng sedan sockorna med hjälp av klisterytan så att de sitter tätt runt fotlederna och trä dina vanliga strumpor utanpå för ökad komfort.
 3.  Låt sockorna sitta på under 60 minuter. Vi rekommenderar att du använder timer/alarm för att få korrekt behandlingstid.
 4. Ta av sockorna efter 60 minuter och tvätta dina fötter i varmt vatten för att få bort kvarvarande gel.
 5. 5–10 dagar efter genomförd behandling börjar hudförhårdnader och död hud lossna från dina fötter. Effekten pågår i ungefär 2 veckor. OBS! Dra inte av hud med våld när processen startat då detta kan orsaka skada på din hud.

Ingredienser

 • Alcohol Denat (antiseptisk)
 • Aloe Barbadensis Extract (vårdande)
 • Collagen (mjukgörande, återbyggande, skyddande)
 • Glycerin (mjukgörande)
 • Butylene Glycol (mjukgörande, antibakteriell)
 • Canola Oil (vårdande)
 • Cucumis sativus Extract (mjukgörande)
 • Sodium Lactat (mjukgörande)
 • Lactic Acid (mjukgörande, exfolierande, återbyggande)
 • Xanthan Gum (bindmedel, mjukgörande)
 • Glycolic Acid (exfolierande, återbyggande)
 • Aqua, Propylene Glycol, Polydextrose, Methylparaben, Parfym

 

Recension

Jag borde kanske ha följt dessa instruktioner ovan, tex det där med nagellacket… Men jag har inte fått några problem åtminstone. Dessutom hade jag ingen aning om att de gick att klistra ihop runt fotlederna, se punkt 2! Ibland bör man faktiskt läsa instruktioner…

Nå, trots en del misstag med själva användandet, blev resultatet ganska bra. Jag har fjällat rejält nu med start igår och det ser ju rätt ofräscht ut. Jag lyckades hälla ut alla flagor på golvet på gymmet, det var väl inte så där väldigt härligt kanske. Dessutom är det riktigt svårt att låta bli att dra av flagorna, det får man absolut inte göra!

Resultatet då? Jo, fötterna är mjukare under där det fjällat. Men det har absolut inte tagit bort alla förhårdnader under fotsulan, som under trampdynorna. Det tog inte heller bort liktornarna men generellt sett tycker jag detta är en bra och snabb metod om man vill ha lite fräschare fötter. Men då ska man ha lite framförhållning förstås! Det tar ju en vecka trots allt!

Betyg: 3 av 5. Hade önskat en djupare ömsning, av alla tjocka förhårdnader.
Pris: 239 kr
Mängd: 1 par
Köpa igen: Kanske, men mer tveksamt. För samma summa kan jag ju gå till en fotterapeut och få massage också…
Inköpsställen: Apoteken, åtminstone Apoteksgruppen