Här kommer årets första recension och det om ett verktyg! Oväntat!

Före jul köpte jag mig en ny plattång, ville ha en som fungerade som en kam så det blev lättare att få håret slätt. Min gamla är en helt vanlig plattång men jag upplevde att den gav skarpa kanter. Dessutom är den 5-7 år gammal så dags att byta. Valet föll på OBH Nordica Björn Axen / Quick Straight & Go, en plattång med variabel värmenivå samt en kam som man öppnar för att kamma igenom håret. Ni ser hur den ser ut nedan, på undersidan finns en knapp som öppnar kammen och på ovansidan knappar för värmeregleringen.quick-straight_101-2_500-250

Enligt beskrivningen från Nelly:

Quick Straight & Go från OBH Nordica Björn Axen – ordinarie pris 595 kronor, är en professionell produkt i Björn Axén Tools sortimentetet. En helt unik plattång med kammar vilket ger ett perfekt rakt och glansigt resultat med ett drag. Plattången har jonfunktion, inställbar temperatur och snabb uppvärmning vilket gör att du får en perfekt styling på ett kick. Inställbar temp: 130-230ºC. Högresistent keramisk beläggning. Värme på både rörlig och fast keramisk platta. Automatisk avstängning.

 

Jag köpte den för 199 kr, minus 50 kr från en Wrap så det var ju ett bra köp. På Eleven kostar den fortfarande 595 kr, men även på MediaMarkt såg jag den för 169 kr.

Idag var det premiär att testa den, rätt höga förväntningar hade jag såklart men kände mig också skeptisk till hur den skulle fungera. När jag testade den kall så var den väldigt klämmig, den drog av hårstrån som kanske skulle satt kvar. Men när den sattes igång gled den fint genom håret. Jag försökte kamma inåt så topparna skulle böjas inåt, även det fungerade bra även om ena sidan som jag angrep först blev lite konstig och kantig. Det gäller ju fortfarande att man är snabb när man använder denna.

Enklast var det att dra kammen underifrån, då fick håret ett lyft också samt att det var enklare att böja inåt.

Resultatet då? Jo, glansigt och inåtböjda toppar precis som jag ville ha dem. Håret kändes inte varmt och utsatt utan fick en fin lyster utan spår av plattången.

bjornaxen-1

Här ser ni till vänster mitt hår som fått självtorka. Jag använde turban en stund, sedan drog jag fingrarna igenom för att forma till en ”frisyr”. Det är helt okammat på bilderna.
Och till höger själva asken!

bjornaxen-2

* Till vänster ser ni när håret är fönat helt torrt och kammat med min tangle teezer. Tror inte det blev helt rent idag så det ser lite mer flottigt ut än det ska vara. Ni ser också hur tunna mina toppar är.
* Till höger håret efteråt, lite suddig bild men ni ser ändå att topparna är inåtböjda och lite mer volym i håret.

bjornaxen-3

Själva kammen och hur den dras genom håret. Ser ju sjukt naturligt ut med min vänsterhand, haha! Nödvändigt att använda högern till fjärren kan man tycka…

bjornaxen-4

Och så slutligen, resultatet med mejk! Blev väldigt bra och jag är riktigt nöjd! Jag har tuperat håret också för lite ytterligare volym, så frissigheten ni ser är pga det. Men allt det frissiga vi såg på förebilden och när håret var kammat är borta.

 

Som ni förstår är jag nöjd! Jag tror inte man kan göra lockar med denna som går att göra med en vanlig plattång, men att få ökad glans och volym är den jättebra på. Dessutom heter den ju Quick & Go, jag upplevde absolut att det var ett snabbt sätt att styla håret på. Det går också att variera värmen, mitt tunna fina hår behöver ju inte riktigt lika mycket värme som ni med kraftiga hårstrån. Även på mellanvärme ger den resultat och nu såhär efteråt känns håret jättefint och lent!

Betyg: 4 av 5.
Pris: 199 kr
Köpa igen: Ja skulle denna gå sönder skulle jag köpa en ny.
Inköpsställen: Nelly, MediaMarkt, Kicks, Eleven. Där Björn Axén Tools säljs helt enkelt.
Läs mer om produkten:Björn Axén

Comments are closed.