Dags för en recension av denna showergel som det tagit ett tag att prova ordentligt! Oriflame Ecobeauty Shower Gel från Ecobeauty-serien.

Ecobeauty är en serie med fairtrade-märkta och ekologiska produkter, det finns handkräm och foundation bland annat. De är även SLS-fria, dvs den sortens sulfat som inte är bra att använda på hud och hår. Istället innehåller den Sodium Lauroyl Glutamate, vilket är en mildare variant. Så här står det om denna showergel:

Oriflame Ecobeauty Shower Gel

oriflame-showergelFuktgivande duschgelé med milda och mjukgörande tensider som härrör från växter. Ekologisk glycerin, ekologisk Fairtrademärkt kokosolja och Fairtrademärkt socker kombineras med en naturlig och lätt doft som lämnar dig återfuktad och med en fräsch känsla. 200  ml.

Jag gillar den här, inte bara för att den är skonsamt mot mig och miljön, utan också för att den löddrar lagom mycket och rengör utan att torka ut. Naturligtvis är jag ju väldigt torr just nu pga vintern och den torra inomhusluften, men den gör det inte värre åtminstone. Den doftar inte så mycket vilket jag ju föredrar. Dock är den aningens rinnig vilket gör att jag ibland tagit lite väl mycket.

Men just att den är inte tar över doftmässigt är ett stort plus! Helt klart en godkänd duschgelé som jag gärna skulle köpa igen!

Betyg: 3 av 5.
Pris: 115 kr
Mängd: 200 ml
Köpa igen: Eventuellt
Inköpsställen: Oriflame-konsulenter eller i deras butik
Läs mer om produkten: På Oriflames hemsida
INCI: Aqua, Cocamidopropyl Betaine, Glycerin, Decyl Glucoside, Sucrose, Polyglyceryl-4 Caprylate, Xanthan Gum, Benzyl Alcohol, Sodium Lauroyl Glutamate, Diglycerin, Limonene, Citric Acid, Salicylic Acid, Parfum, Linalool, Sorbic Acid, Geraniol, Cocos Nucifera Oil, Sodium Citrate