När jag fick den här rengöringen från BareMinerals var jag inte så sugen på att testa den. Just då körde jag uteslutande oljemetoden och ville inte blanda in fler medel. Men när jag väl tog upp denna ur sin söta förpackning och började använda den – var det wow direkt!

BareMinerals Deep Cleaning Foam är en lysande rengöringskräm!  Eller foam, vad ska man kalla det på svenska? Rengöringsskum låter ju lite skumt minst sagt… Jag brukar göra som så att jag först löser upp all makeup med olja som vanligt, framförallt mascaran och ögonskuggor. Därefter kör jag denna för att få bort det sista. För hur härlig denna än är så löser den inte upp vattenresistenta mascara och ögonskuggor. Och tydligen ska den inte ens användas runt ögonen! Undrar vad det är i den som går att dricka men inte ha i ögonen?

Allt som behövs är en liten liten ärta med kräm, som man sedan masserar upp till ett skum med hjälp av vatten. Det är otroligt hur lite som faktiskt behövs vilket innebär att tuben är väldigt dryg.

Men mitt betyg blir bara en 4 trots allt, den är riktigt bra men att den inte ska användas runt ögonen och inte tar bort ögonmakeup drar ner betyget.

Deep Cleansing Foam

Lyxig rengöringscreme.
Milt, djupverkande rengöringscreme som blir till ett rikt lödder som tar bort orenheter och makeup utan att torka ut. Behandlar din hud med essentiella mineraler, fukt och näring så att den blir len, smidig och fräsch.

• Fri från parabener, parfym och artificiella oljor
• Passar alla hudtyper

Användning: Ta en liten mängd creme i handflatan – en ärtas storlek räcker – och arbeta upp till ett rikt lödder med lite ljummet vatten. Massera in i ansiktet med små cirkulerande rörelser och skölj av noga. Använd morgon och kväll. Undvik ögonområdet. Kan även användas vid rakning.
Läs mer här!

Betyg: 4 av 5.  Minus för svårigheten att ta bort ögonmakeup, eller snarare att den inte ska användas där!
Pris: 279 kr
Mängd: 119 ml
Köpa igen: Den lär ju räcka ett tag, men eventuellt köper jag den igen när den väl är slut
Inköpsställen: Eleven och alla återförsäljare som har BareMinerals, som Kicks, Åhléns, små parfymerier samt salonger