kicks-showeroilDags för en kort recension! Jag har testat den här några gånger och den är helt ok!

Kicks kom i våras med en ny serie som heter Skin Treat:

KICKS Skin Treat är en unik serie med Fairtrade-märkta hudvårdsprodukter. Det betyder att en del av ingredienserna i produkterna är rättvist handlade och att de som producerat dessa får ett rättvist pris för varorna. Fairtrade samarbetar endast med utvecklingsländer vilket gör att effekten av detta bidrar till bättre levnadsvillkor genom tillhandahållande av rent vatten, sanitet och tillgång till sjukvård.

För att producera Skin Treat-sortimentet har vi sökt oss över hela jordklotet – sheasmör från Burkina Faso, kokos från Sri Lanka, vanilj från Indien, maccadamiaolja från Kenya, råsocker från Belize och olivolja från Libanon. Vi har valt äkta, naturliga oljor och extrakt från växtriket för att få fram dessa lustfyllda och kvalitativa produkter. Många av ingredienserna är historiskt och traditionellt erkända ingredienser för naturlig skönhetsvård.

Den jag tänkte recensera idag är Skin Treat Pure Natural Oils Shower Oil, en duscholja framtagen för torr hy. Den är inte så oljig av sig, tycker jag som använder mycket oljor. Men den ska innehålla  skyddande olivolja och fuktighetsbevarande råsocker, mineralrikt kokosnötsextrakt och vanilj. Se INCI nedan för vad den egentligen innehåller.

Jag tycker den doftar rätt gott och visst den gör ju rent. Men någon mer långtgående effekt har jag naturligtvis inte märkt. Jag är varken mindre torr eller mjukare än innan. Den ger mig således ingen större upplevelse i duschen, fast vad skulle det vara i sådana fall? Jag brukar inte få orgasmatroniska upplevelser i duschen när jag tvättar mig.

Kicks ska ha en eloge för att de försöker göra produkter som är bra för miljön, samhället och kroppen. Men så länge de fortfarande inte byter ut en del tillsatser är det inte bättre än deras kemispäckade tvålar. Innehållet är ju ändå i stort sett detsamma med SLS som andra ingrediens.

Betyg: 2 av 5.
Pris: 69 kr
Mängd: 250 ml
Köpa igen: Nej
Inköpsställen: På Kicks
INCI: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Sorbitol, Peg-12, Peg-7 Glycerol Cocoate, Sodium Cocoamphoacetate, Cocomidopropyl Betaine, Sucrose, Sucrose Cocoate, Sodium Benzoate, Citric Acid, Parfum, Peg-10 Olive Glycerides, Cocos Nucifera Fruit Extract, Prunus Armeniaca Fruit Extract, Vanilla Planifolia Fruit Extract, Potassium Sorbate, Caramel.

  1. Synd att de inte löper hela linan ut och gör en helt ren serie hår/hudvårdsprodukter. Men det kommer kanske…

Comments are closed.