För några månader sedan köpte jag tre stycken Lip Tars från OCC, Obsessive Compulsive Cosmetics. Jag köpte ljust rosa Hush, bäriga Strumpet och oranga Grandma, på bilden från vänster till höger.

Jag köpte dem från Love Make Up för £9.50 st, alltså 107 kr styck. Totalt kostade dessa runt 350 kr med frakt, vilket ju är lite pricy för så små tuber på 10 ml. Men med tanke på att du bara behöver en liten liten droppe, som den på min hand för dina läppar, så räcker den väldigt länge. Man kan också blanda dem med varandra för fler nyanser, så de är väldigt mångsidiga. OCC har tom små paletter du kan blanda i och spara dina favoritblandningar.

Det är en ganska seg smet, otroligt mycket pigment som sätter sig stenhårt och som torkar helt matt. Hållbarheten är lite sådär dock, jag är en läppstiftätare så det är svårt att bedöma. Men använd pensel till dem för smetar du med fingret blir du aldrig av med det på fingertoppen (jooo, såklart du får! ;)). Doften är lite mintig, men det försvinner rätt snabbt och ger ingen pirrande känsla som mint gärna gör.

Ni får verkligen ursäkta mina kladdiga läppar! Tyckte inte det var så noga att det var snyggt eftersom det var enbart till swatch. Det är riktigt svårt att fota läpparna så det ser symmetriska ut! Gäller att man har dem rakt och inte smirkar – vilket jag inte lyckas med givetvis…

Här ser ni först swatch och hur mycket som behövs på min hand.

Därefter, mina läppar före Lip Tar och hur de ser ut efter att jag torkat av det. Som ni ser färgar det av sig en del.

Hush

Hush ger dig idominrosa läppar, om du nu tycker det är snyggt. Det gör inte jag kan jag säga, så dessa har jag väldigt sällan på egen hand. Det har hänt att jag haft dessa med ett färgat läppglans över. Det fungerar och ser bra ut. Men här är pigmentet lite svårt att få jämt, det blir liksom randigt. Nja, ingen favorit men ger en snygg bas som sagt.

Använd i en mejk här!

Betyg: 2 av 5

Grandma

Grandma är mer orange än man tror när man ser det i tuben, men ni ser ju swatchen ovan. Det blir lite för intensivt helt på egen hand, så även här kan man använda det som bas och ha något annat över – eller blanda med något annat! Kanske att denna är finare i en lite tunnare applicering, där läpparna färgas men inte blir en tjock hinna.

Använd i en mejk här!

Betyg: 3 av 5

Strumpet

Strumpet är min favorit, nyansmässigt! Dock är den extremt svårburen, fast det är det alltid med mörka läppar tycker jag. Jag får inte till det eftersom jag gärna målar utanför kanten. För mig gäller det att vara ytterst försiktig och kanske bara använda denna som en stain. Annars gillar jag denna bäst då den går lite åt det kalla (tror jag) hållet.

Betyg: 4 av 5

 

Här har jag även lagt lite Hush ovanpå Strumpet, då blir det en annan effekt. Som sagt, blandar man i en palett går det att leka fram en väldans massa snygga nyanser om du utgår från dessa.

 

 

 

Betyg: 3 av 5, jag skulle nog behöva dem allihopa för att känna att de är värda pengarna.
Pris: ca 107 kr, £9.50
Mängd: 10 ml
Köpa igen: Kanske, skulle vara kul med några till!
Inköpsställen: På exempelvis Love Make Up.

Comments are closed.