20 maj, 2024

Recension: Clinique Anti-Blemish Cleansing Gel

Clinique-Anti-Blemish-SolutionsJag är lite efter med recensionerna, som vanligt. Använder en hel del olika produkter men varierar mig rätt mycket – men en produkt som hängt med ett tag är Clinique Anti-Blemish Cleansing Gel.

Den här gelen ingår i en serie med produkter för aknebenägen hud, du kan läsa mer om dem här om du vill!

Om Clinique Anti-Blemish Cleansing Gel

En lätt skummande gel som rengör huden från smuts, fett och förhindrar framtida utbott.

Används morgon och kväll som steg 1 i Anti- Blemish Solutions Clear Skin System. Applicera i fuktat ansikte eller på Anti-Blemish Solutions Deep Cleansing borsthuvud, massera över hela ansiktet. Undvik området runt ögonen. Skölj av med varmt vatten. Följ efter med Clarifying Lotion och All Over Cleansing Treatment Gel.

 

Jag använder oftast denna efter att jag löst upp makeupen med Kicks Oil Cleanser – recension här. Oljan är toppen för att lösa upp ögonmakeup men jag upplever ofta att foundation etc inte blir ordentligt borttvättat. Den här gelen är väl kanske inte optimal för just det, men tillräckligt bra. Jag har fått tillbaka min vanliga hy igen efter graviditeten, inte så många finnar men några poppar upp då och då.

Gelen är tunn och löddrar dåligt, vilket är meningen. Den är lätt att applicera och tvätta av, effekten blir dubbelt bra om borsten dessutom används. Dock känner jag att huden blir ganska torr efteråt, antar att den innehåller en del alkohol.

I det stora hela gillar jag denna, kanske inte tillräckligt mycket för att köpa den igen men åtminstone använda slut den.

Betyg: 4 av 5

__
Produkt: Clinique Anti-Blemish Cleansing Gel
Betyg: 4 av 5
Pris: 230 kr
Mängd: 125 ml
Köpa igen: Kanske
Inköpsställe: Kicks, Clinique.se
INCI: Har tyvärr inte hittat dem online och de står inte heller på tuben…