Clinique-LEGO-Icon-Shot-With-BaseNi minns kanske att jag i september var i Stockholm för pressträff för Cliniques nya rengöringsborste – Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush som dess fulla namn är. Jag har använt den hela hösten men jag ville ju inte outa att jag var gravid, så en recension fick vänta.

För som de flesta av er vet förändras huden vid en graviditet, det är mycket hormoner i omlopp vilket orsakar finnar och orenheter som inte går att tvätta bort. Jag har ändå använt denna på ett så objektivt sätt som möjligt men vill att ni har det i bakhuvudet.

Så här säger Clinique själva om sin rengöringsborste:

Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush

Utvecklad av hudläkare och med Schweizisk teknologi. Få den där vackra lystern med rena porer där fukten lätt kommer ner i huden. Rengör effektivare än om du rengör manuellt. Lätt, smidig och vattentät. Passar alla hudtyper.

  • Den första rengöringsborsten utvecklad av Clinique
  • 2 unika borsttyper som kommer åt alla områden i ansiktet
  • Rengör skonsamt kinderna, samtidigt som den arbetar på djupet i T-zonen
  • Enkel design som är enkel att använda
  • Din 3-Stegsrutin blir ännu effektivare
  • 2-års garanti

Jag har använt den tillsammans med Cliniques eget 3-stegssystem, där rengöringslotionen fått stryka på foten vartefter vintern framskridit. Men jag har alltid först gjort rent ansiktet med Liquid Facial Soap, en tvål som jag upplever rengör ganska hyfsat även om jag ibland använt den två gånger. Därefter har jag blött borsten och kört 30 sekunder på varje sida av ansiktet. Jag hade inga inkörningsproblem, upplevde ingen rodnad eller irritation trots att jag kört en minut sedan början. Clinique har också släppt en ny tvål som är mer effektiv och skummar mer när den används ihop med borsten, Foaming Sonic Facial Soap heter den och länken går till Cliniques egen sida för mer information. Jag har ännu inte testat den.

CLINIQUE-LEGO-Brush-Head-Right-GlobalResultatet då? Min hud känns renare, lenare och masserad. Det är svårt att sia om det långsiktiga resultatet, graviditet och vintern har ställt till det en del för min hud. Men jag hade väntat mig mer finnar pga mina torra hud men har inte upplevt det än. Dock anser jag inte att den stramat till mina porer på kinderna eller fått bort pormaskarna på näsan.

Två gånger har jag laddat den sedan i september. Jag har ännu inte köpt en ny borste, men jag har inte heller använt den varje dag. Jag sminkar mig med mycket smink ca 2-3 ggr i veckan och har använt den då. Om jag bara haft lätt foundation så har jag nöjt mig med enbart rengöringen utan borsten. Borsthuvudet behöver bytas ut men håller dock fortfarande formen. Efter användning sköljer jag noggrant av den och låter den torka i sitt resefodral.

Dessutom älskar jag två saker med den här borsten, förutom just resultatet. Att den stannar automatiskt efter 30 sekunder och att den är vattentät. Bara att släppa ner i handfatet och skölja av ansiktet, toppen när ögonen är fulla med tvål (ja jag är lite osmart där). Jag har dock ingen invändning mot att laddsladden inte går att ta bort, jag har nämligen inte laddaren som förvarningsplats utan den tas fram vid behov.

Så i den stora hela – jag är mycket nöjd med Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush!

Betyg: 5 av 5

Produkt:  Clinique Sonic System Purifying Cleansing Brush
Betyg: 5 av 5
Pris: Borste 995 kr. Nytt borsthuvud 190 kr
Köpa igen: Ja nytt borsthuvud iaf!
Inköpsställe: Kicks, Åhlens och på Clinique.se bla.

 

Comments are closed.