22 april, 2024

Jag älskar dig inte av Christina Stielli

Klicka på bilden för att komma till Bokus!
Dags för en riktig roman igen. Denna plockade jag åt mig från pockethyllan på biblioteket och ni kan ju bara fethajja hur nöjd jag var med det valet! Jag älskar dig inte av Christina Stielli är en otroligt välskriven, känslosam och stark bok som verkligen fick tårarna att flöda.

Lotten lever lycklig i en enorm villa, med sin välbetalda man och två fina flickor. En dag kommer mannen hem och säger att han inte älskar henne längre. Lottens värld faller samman medan hon febrilt försöker ändra på det så hennes man inte tycker om. Som hennes bullriga skratt och sätt att slösa med pengar på god mat åt honom. Och hur hon alltid bestämmer utan att kolla med honom. Lotten är minst sagt en mycket förminskad hustru, ändå kämpar hon för deras förhållande.

Långt in på hösten anpassar hon sig och gör allt för att mannen ska älska henne igen – tills han en dag efter jobbet berättar för flickorna att de ska skiljas. Sedan går han, utan en förklaring till någon av dem.

Jag ska väl inte avslöja mer, men fram tills nu tycker man mest Lotten är patetisk. Hur kan du vilja ha kvar en sådan man! Ser du inte att han förminskar dig och behandlar dig som skit! Varför kräks du och vädjar när han skickar sådana hatfyllda sms till dig? Men det vänder. Hon blir stark. Hon hittar sin röst och sin kraft och mot slutet grät jag av lycka för hennes skull.

DET mina vänner är en bra bok! Dessutom gick den inte att lägga ifrån sig, jag låg tre nätter i rad långt in på nätterna och läste. Kapitel efter kapitel. Mycket gripande och berörande. Absolut en bok för alla, även om kanske nedbrutna kvinnor mest skulle ha glädje av den.

Betyg: 5 av 5 | Genre: Roman | ISBN: 9789170018725 | Sidor: 364

Hämnden smakar inte bäst serverad kall

Lotten har en familj, en man hon älskar högt och två barn hon sätter före allt annat. Definitivt före sig själv. Hon vet ju att äktenskap innebär kompromisser och vem skulle hon vara om hon inte såg till att familjen mådde bra? Men när Per en dag lämnar henne räcker inga kompromisser längre. Hela Lottens värld rasar samman: utan kärnfamiljen är hon ingen.

Vägen tillbaka är lång och smärtsam – men så småningom vaknar tanken på hämnd.

Jag älskar dig inte är en väl avlyssnad skildring inifrån ett äktenskap i kris. Med sälta och humor gestaltar Christina Stielli den mödosamma men ändå möjliga vägen tillbaka till ett eget liv.

3 tankar på “Jag älskar dig inte av Christina Stielli

Kommentarer är stängda.