Klicka här för att komma till Bokus!

Tillbaka till påhittade, traditionella deckare! Dags för Paganinikontraktet av Lars Kepler, en av förra årets storsäljare i bokhandeln. Detta är del 2 i Joona Linna-serien, skriven av paret Alexander och Alexandra Coelho Ahndoril. Jag har även läst del 1, Hypnotisören. Den har jag recenserat här!

Denna bok startar med att en man hittas hängd i en lägenhet. De hittar också en övergiven båt med en död kvinna ombord, till synes drunknad. Men hennes kläder är helt torra. Snart anas ett mönster där den döda mannen och den mördade kvinnans öde hänger ihop. Joona Linna är en sån där polis som går mycket på magkänsla och observation av omgivningen, många gånger har han också rätt. Denna gång får han också hjälp av Säpoagenten Saga Bauer, släkt med John Bauer faktiskt.

Det är också en del sidoberättelser, vilket ger boken ett djup och håller uppe intresset för hur det ska gå.

Boken är spännande, läsvärd och svår att lägga ifrån sig. Det är ganska häftigt att två författare lyckats sätta ihop den så skickligt utan skarvar.

Betyg: 4 av 5 | Genre: Deckare | ISBN: 9789100124694 | sidor: 566

I juni 2010 hittas generaldirektör Carl Palmcrona hängd i sin paradvåning på Östermalm. Rummet där han hänger är helt omöblerat – det finns ingenting att klättra på. Samtidigt påträffas en död kvinna på en fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen. Hon har drunknat på en båt som fortfarande flyter.

De båda dödsfallen visar sig vara början på ett mycket skrämmande förlopp. Om inte kriminalkommissarie Joona Linna varit så envis hade gåtorna aldrig fått några svar.

Denna sommar står svensk polis inför sitt farligaste fall någonsin. Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sin egen död.

Paganinikontraktet visar med eftertryck att pseudonymen Lars Kepler, som rönt exceptionell framgång med debutboken Hypnotisören, är tillbaka med full kraft.