22 april, 2024

Felicia försvann av Felicia Feldt

Klicka på bilden för att komma till Bokus!
Den här boken läste jag ut illa kvickt, den är inte lång direkt. Jag såg Anna Wahlgren på Skavlan i fredags, dvs Felicia Feldts berömda mamma. Därför laddade jag ner denna för att bilda mig en egen uppfattning om bokens innehåll.

Felicia försvann av Felicia Feldt är alltså Felicias uppgörelse med sin uppväxt. Anna Wahlgren är känd för sina barnuppfostringsmetoder, bryska och tuffa men påstått effektiva. Jag har ingen åsikt om det, jag har aldrig läst Barnaboken men har bara läst lite om metoderna. Felicia berättar om en rädsla att inte höra till gruppen, att bli utfryst av sina syskon var den största rädslan när hon växte upp. Hon skriver om Annas alla karlar som i varierande grad utnyttjade Felicia och hennes närmsta syster, hur hennes egna barn utsattes för Annas metoder osv.

Boken är lite skrämmande men också hoppig och jobbig att hänga med i. Dessutom är det ju svårt att veta graden av sanning, vad ska man tro på? Läsvärd men det är knappt.

Betyg: 3 av 5 | Genre: Självbiografi | ISBN: 9789185849680 | Sidor: 186

Felicia är nummer tre, sen blev de nio, fast en bror dog. Ändå en flock. Papporna blev fyra. Men bara en mamma. Världens bästa mamma? Expert på barnuppfostran i alla fall, om hon får säga det själv. Och Felicia försvann, men ingen kunde säga hur.

En skildring av en barndom och de spår den har satt i den vuxna kvinnan.

En sak ska du ha klart för dig. Att här vill jag inte se några sura miner. Jag vill se en glad flicka. Har du förstått? Och visst, jag förstår. Jag har fått en hårt åtstramande fläta av mamma och en tillrättavisning. Men i hemlighet har hon fått något tillbaka. Och det vet hon inte om. För när hon håller så där om min haka så skickar jag allt mitt hat som jag har. För mig själv, i min egen tystnad.

2 tankar på “Felicia försvann av Felicia Feldt

Kommentarer är stängda.