22 april, 2024

Ett oskrivet blad av Marie Hermanson

Klicka på bilden för att komma till Bokus!
Efter en tjock deckare kan det vara skönt med en lite tunnare bok, kanske fortfarande deckare men mer kort och intensiv.

Ett oskrivet blad av Marie Hermanson handlar om Reine som inte direkt haft det lätt i livet. Uppväxt på barnhem, något missväxt och utnyttjad i svartjobb. Men så träffar han Angela. En storväxt, tystlåten kvinna som lockar hans äventyrslusta. De gifter sig, piffar upp hemmet och får ett barn – trots att Reine är nästan 60 och Angela över 40. Livet är härligt och lyckligt för Reine för första gången i hans liv.

Men så blir sonen Bjarne sjuk och allting ställs på ända. Tills de hör talas om en kostsam behandling och är beredda att göra vad som helst för att pröva den.

Nja, lite sisådär. Den lämnade mig oberörd även om jag inte kunde släppa den heller. Spännande men lite för naivt skriven.

Betyg: 2 av 5 | Genre: Roman | ISBN: 9789187173448 | Sidor: 300

Just som han ska gå får han syn på henne: en stor, tjock kvinna som står i ett mörkt hörn och fumlar med sin kappa. Ena ärmen har hon fått på sig, men den andra får hon inte fatt i – – hon trevar efter den och hamnar fel gång på gång. När hon vänder ansiktet mot honom ser han i hennes ögon en förvirring och skam som han själv är väl bekant med.

Som om det var någon annan som handlade i honom kliver han fram, hjälper henne med kappärmen och frågar om han får bjuda henne på café. Huvudpersonerna i Marie Hermansons nya roman heter Reine och Angela, och de är två udda människor utan stora förhoppningar på livet. Men de finner varandra och försiktigt börjar de bygga upp en tillvaro tillsammans. De flyttar ihop, gifter sig och när de får en pojke tycks det Reine att han vunnit själva storvinsten.

Men lyckan vänder. Det visar sig att pojken lider av en svår sjukdom och när Reine gör ett desperat försök att skaffa pengar till en dyrbar behandling utomlands hamnar han i ett händelseförlopp som han snart inte kan kontrollera. Och hans förhållande till Angela förändras, han blir rädd. Vem är hon egentligen bakom sitt orörliga ansikte och vad har hon varit med om i sitt tidigare liv?