Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Jag har fått äran att läsa en bok före den släpps i handeln, detta tack vare Booked som låter folk göra detta. Jag har bara lyckats en gång förut, då med barnboken Den otroliga historien om det jättestora päronet av Jakob Martin Strid som Anders skrev en helt obegriplig recension av. Nadine och Anders läser fortfarande den här boken! Bra betyg det!

Men den här gången fick jag läsa Dirigenten från Sankt Petersburg av Paul Leander-Engström och Camilla Grebe, som utspelar sig i Moskva under 1990-talet. Huvudpersonen är Tom Blixen, en finansman som utses att ta hand om det stora oljebolaget RusOils förvärv av ett annat bolag. Tom har flytt från sin barndoms Dalby, efter hand får vi veta att en tragisk olycka hänt som fått honom att isolera sig från sin familj i Sverige. Livet är bara arbete för Tom, tills det här med RusOil blir på blodigt allvar.

Tom vän Fredrik sitter nämligen på aktier i bolaget de vill förvärva och nu handlar allt om att få majoritet i Neftnik som ska köpas upp. Tom vet att Ryssland är korrumperat och farligt, men har ändå en naiv syn på att affärer är affärer. Vi får ta hand om en hel del blodiga historier redan i inledningskapitlet, det är ju ingen feelgood bok det här direkt!

Mycket spännande och också väldigt intressant att ta del av den ryska kulturen, om än den korrumperade sidan. Den här boken har kommit ut som e-bok, men jag vet inte riktigt när den skulle komma ut i bokform. Men läs den, absolut! Mycket spännande och välskriven!

Betyg: 4 av 5 | Genre: Deckare | ISBN: 9789175370903 | Sidor: 117

Kampen om de riktigt stora pengarna!

Moskva 2003. Det luktar lågoktanig bensin, svett och byggdamm. Primitivt, brutalt och löftesrikt. Precis som Ryssland, tänker den svenske finansmannen Tom Blixen på väg till sitt arbete på Pioneer Capital, landets ledande investmentbank.

De senaste åren har enorma förmögenheter skapats över en natt och många har fått betala med livet i huggsexan om landets rikedomar.

Den största möjligheten i firmans historia har just öppnat sig och Tom utses att föra affären i hamn. Uppdragsgivaren är Rysslands största oljebolag, som leds av den mäktige oligarken Romanov.

Tom tror sig kunna hantera den korruption och brutala maktkamp som är självklara inslag i det ryska affärslivet, men finner sig snart indragen i en våldsspiral som kostar flera av hans närmaste livet.

Dirigenten från Sankt Petersburg är en fängslande thriller och en unikt initierad skildring av Ryssland i början av 2000-talet, då de största rikedomarna i modern tid skapades inom loppet av några år. Dirigenten från Sankt Petersburg är första delen i den planerade trilogin Moskva Noir.

  1. Jättebra boktips! Låter som min typ av bok. Gillar att läsa böcker som innehåller någon typ av samhällsskildring. Ska hålla utkik efter denna när den släpps som i bokform! :-)

Comments are closed.