I slutet av november fick jag en intressant produkt att testa, Curaprox Black is White/White is Black. En tandkräm med aktivt kol för att minska gulnande beläggningar på tänderna.

Ni kan läsa mer här från när jag fick dem.

Jag har använt den vita tuben, White is Black med mild smak, sedan jag fick dem den 26e november. Två gånger per dag har jag använt den med min eltandborste vilket innebär 2 minuter nogrannt borstande. Ni ser resultatet nedan.
image

Mina tänder är tyvärr naturligt gulnande, de har aldrig varit helt vita trots blekningskurer och noggrann borstning. Men jag tycker mig se skillnad på dessa två bilder, framförallt på tänderna i nedre käken. Framtänderna uppe är skalfasader men även de har blivit generellt mindre gula. Jag ser också tydlig skillnad irl, här är det ju lite suddigt på förebilden även om ljusförhållandena är de samma.

Så här står det på Curaprox hemsida om White is Black:

”White is Black” whitening tandkräm som reducerar missfärgningar med hjälp av aktivt kol, utan slip eller blekningsmedel. Innehåller 1450 ppm fluor. Stärker munhälsan: tillför enzymer som skyddar mot karies och stödjer salivfunktionen. 15000 ppm hydroxylapatit som remineraliserar tandemaljen ochtätar exponerade dentinkanaler.

Plus: Sparkling Blue filter; ger kylande känsla vid borstning och gör att tänderna ser vitare ut.

RDA ~ 50. Ingen SLS. Ingen triklosan. Inga blekmedel. Inga plastpartiklar.

Kan användas som en vanlig tandkräm utan några begränsningar.

Aktivt kol används ju vid förgiftning, då det drar till sig och binder ämnen i magen. I munnen om du tuggar på en koltablett som jag ju också provat binder de beläggningarna från tex kaffe och te och de kan därefter borstas bort. Det är onekligen smidigare med en färdig tandkräm. En liten klick räcker till hela munnen och därefter är jag noga med att borsta i alla små skrymslor och vrår.

Tyvärr är jag lite för torr i munnen just nu pga min Sjögrens, jag upplever att munnen är hemskt torr på natten efter denna. Men Anders har inte fått samma känsla så det är nog inte ett vanligt problem.

Jag anser alltså att den här tandkrämen fungerar på riktigt, till skillnad från tandkräm med blått medel i som ger en optisk effekt av vitare tänder. Jag kommer fortsätta använda den ett tag till och vem vet – jag kanske tom slutar skämmas över mina tänder?!

Betyget dras ner pga priset, men om det fanns billigt i mataffären skulle jag absolut rekommendera denna till alla!

Betyg: 4,5 av 5

__
Produkt: Curaprox Black is White / White is Black – tandkräm med aktivt kol
Betyg: 4,5 av 5
Pris: 230 kr för kit med tub och tandborste
Mängd: 90 ml
Köpa igen: Om jag hade råd – tveklöst
Inköpsställe: Curaprox.se
INCI: Aqua, Sorbitol, Hydrated Silica, Glycerine, Carbon Black, Bentonite, Aroma, Decyl Glucoside, Sodium Monofluorophosphate, Cocamidopropyl Betaine, Tocopherol, Mica, Xanthan Gum, Hydroxyapatite (nano), Titanium Dioxide, Microcrystalline Cellulose, Microcrystalline Cellulose, Maltodextrin, Potassium Acesulfame, Sodium Benzoate, Potassium Chloride, Potassium Sorbate, Menthyl Lactate, Methyl Diispropyl Propionamide, Ethyl Menthane Carboxamide, Sucrose, Zea Mays Starch, Stearic Acid, Cetearyl Alcohol, Citrus Limon Peel Oil, Citric Acid,  Lactoperoxidase, Glucose Oxidase, Amyloglucosidase, Potassium Thiocyanate, Tin Oxide, Hydrogenated Lecithin, Limonen, CI5815, CI 77289