Dags för en recension av en produkt jag fick hem att testa för någon månad sedan, Original Mineral Rootalicious Root Lift.

Som ni säkert vet är mitt hår tunt med många fina hårstrån, efter graviditeten är det dessutom lite uttunnat ytterligare, med fina tofsar runt tinningen. Jag använder i perioder mousse eller andra volymgivare men måste säga att en produkt som denna Rootalicious har jag inte stött på förut.

Konsistensen är lite konstig, den sprayas ut lite som en mousse men blir inte fast på det sättet utan går lätt att arbeta in i hårbotten där ett lyft behövs. Bäst blir resultatet om jag blåser håret torrt och inte låter det självtorka, det säger ju sig självt iofs. Det blir inget jättelyft, men det känns som håret får lite mer struktur och ett litet lyft vid hårbotten. Jag märker inte heller någon skillnad på hur länge håret håller sig rent.

Här är vad som sägs om denna produkt

Rootalicious Root Lift

Styling-RootaliciousRootalicious från Original Mineral är en rootlifter som passar perfekt till fina, tunna hårtyper som gärna lägger sig platt. Produkten innehåller den australienska inhemska antioxidanten Lilli Pilli som bygger volym och fyllighet. Rootalicious bildar en osynlig barriär runt hårstråt för att stödja och lyfta håret från rötterna. Produkten innehåller också antioxidanten Quandong som hjälper till att ge näring åt håret.

Användning: Används i handdukstorkat hår. För att maximera din volym, applicera i ca 70% torrt hår och kamma ut produkten ca 5 cm från hårrötterna.

Pris: 249kr

Jag är faktiskt riktigt nöjd med denna. Den ger det lilla extra som mitt hår behöver för att inte ligga helt platt. Kombinerat med lockar blir det riktigt bra!

Betyg: 4 av 5

__
Produkt: Original Mineral Rootalicious Root Lift
Betyg: 4 av 5
Pris: 249 kr
Mängd: 263 ml
INCI: Water (Aqua), VP/VA Copolymer, Dimethyl Ether, Hydrofluorocarbon 152A, Isobutane, Polyquaternium-11, PVP, Polysorbate 20, Laureth-4, Carbomer, Glycerin, Banksia Serrata Extract, Santalum Acuminatum (Quandong) Fruit Extract, Syzygium Leuhmanii (Lilly Pilly) Fruit Extract, Kelp Extract, Mentha Australis Extract, Triethanolamine, DMDM Hydantoin, Fragrance (Parfum), Benzyl Benzoate, Citronellol, Limonene, Linalool
Köpa igen: Kanske
Inköpsställe: Hudoteket tex