För några veckor sedan läste jag på Facebooks No’poo-grupp att aktivt kol var bra mot kaffe- och tebruna tänder. Som en metod att bleka tänderna alltså utan starka kemikalier.

Aktivt kol är inte farligt att förtära eller ha i munnen, tvärt om är det vad man ska ta om man blivit förgiftad eller har diarré. Dock ska man vara försiktig med sina mediciner när man testar detta, vänta gärna 2-3 timmar efter medicinintag innan du testar.

Jag testade för första gången igår. Aktivt kol köpte jag på Apoteket, jag fick inga frågor om vad jag skulle ha det till men de hade lite svårt att hitta det. Du måste fråga om det förresten, det står inte framme i hyllorna. Jag tror en burk kostar ungefär 110-130 kr, men så räcker den i en evighet också. Jag tog en tablett i munnen och bet sönder, sedan svossha runt i munnen i 5-7 minuter eller tills du tröttnat. Försök att inte svälja! Som ni ser på bilderna ska det täcka tänderna ordentligt.

Tänk på att vara väldigt försiktig så du inte spiller eller fläckar vita kläder!

Mina bilder visar före och efter en gång, jag tror det kommer krävas några gånger för mig för att få det att bli lite vitare. Mina tänder är verkligen förskräckligt gula, alldeles för mycket kaffe de senaste åren! Så pinsamt när man ser bilder där jag ler och de syns så väl… Jag återkommer gärna med bilder när jag gjort det en sisådär 10 gånger!

På den här sidan finns det bra info om hur och varför det fungerar, läs den!

Nu, bilder!

Före. Och efter en gång.

  1. Tycker jag kan se en liten förbättring :) kan du inte uppdatera så vi får veta hur det går för det låter så intressant

  2. Oj vad spännande. Det känns ju oerhört häftigt om det funkar. :)

    Blir alltid avundsjuk när folk bleker tänderna (oavsett metod) eftersom jag själv har en missfärgad tand som kräver blekning ”inifrån” i brist på bättre förklaring. :/

  3. Mina tänder är mycket värre än dina. Ler aldrig så tänderna syns på bild! Mina är så ojämna i färgen just på de två framtänderna såklart.-_-

Comments are closed.