Dags för en recension, denna gång av Clinique Anti-Blemish Solutions BB Cream spf 40. Jag har tidigare skrivit om den här! Det här är helt klart min go-to-foundation just nu, 9,5 gång av 10 är det denna jag använder.

clinique-bb-cream2Först lite info:

  • Högt solskydd. Spf 40 med UV-A/UV-B och PA+++
  • Håller upp till 12 timmar, ger en kylande effekt på huden samtidigt som den håller länge.
  • Kontrollerar oljig hud. Pigment och kisel gör att färgen är beständig utan att oxidera och håller oljan och sebum på ett minimum. Ger en matt naturlig look.
  • En jämn hudton direkt. Ljusar upp huden och minimerar ojämn hudstruktur.

Jag använder denna över Clinique New Dramatically Different Moisturizing Cream som ju i sig inte har någon spf (uselt egentligen!). Jag har använt en fuktad rubicell svamp från Kicks och därefter arbetat in krämen med utgång från kinderna. Som jag skrev i info-texten ovan gäller det att vara noggrann, annars blir det fula ränder som tydligt syns. Naturligtvis måste du även gå ner på halsen.

Ni kanske förstår att jag gillar den här? Just nu är ingen annan färg bra och jag älskar att den har så högt spf. Som gravid är det viktigt att skydda huden, dock har jag ju redan många mörka pigmentfläckar men vore ju trist att få fler.

Så om du är ute efter en BB-cream som täcker bra och med högt spf – spana in denna! 295 kr för 30 ml, finns där Clinique säljs.

Betyg: 4 av 5, minus som alltid för priset. Men så är jag en fattig råtta också…

Produkt:  Clinique Anti-Blemish Solutions BB Cream SPF 40
Betyg: 4 av 5
Pris: 249 kr
Mängd: 30 ml
Köpa igen: Ja, om jag hade råd
Inköpsställe: Kicks, parfymerier, Clinique.se