image

Förra året när jag var på Dasiy Beauty-mässan fick jag ett testkit med Medik8 Skincare Biotechnology, ett litet kit med 5 små droppflaskor. Då produkterna innehåller ett aktivt retinolserum fick jag inte använda dem när jag var gravid eller ammade, därför dröjde det till nu i vintras innan jag började testa.

I stora drag är jag väldigt nöjd med dessa, men mängden serum var i vissa fall för liten för att testa ordentligt.

Detta är Medik8:

Medik8 har sin bas i England och producerar högkvalitativa hudvårdsprodukter med de bästa ingredienserna. Serumen är till exempel handgjorda på ett laboratorium i mycket små mängder för att ha bästa möjliga kvalitet ut till dig som konsument. Varumärket består av skräddarsydda linjer för specifika hudproblem som pigmenteringar, fina linjer, acne, torrhet, rodnad och mörka ringar under ögonen. Forskarteamet hos Medik8 representerar över 40 års samlad erfarenhet inom hudvård.

Jag var väl kanske inte helt övertygad om att c-vitaminet fortfarande var verksamt, men valde att testa ändå. Testkitet innehöll följande:

  • CE-Tetra Vitamin C Antioxidant Serum – antioxidantserum med 100% stabilt c-vitamin. Ökar hudens elasticitet och densitet, reducerar pigmentförändringar och motverkar solskador. Används på morgonen, två ggr/vecka i två veckor och därefter varannan dag.
  • Red Alert Anti-Redness Calming Serum – lugnande serum för rödblossig hy. Minimerar reaktioner samt reducerar intrycket av synlig rödhet och brustna kapillärer. Används på morgonen vid behov.
  • Retinol Eye TR Advanced Night Serum – ögonserum med 0,1% retinol. Stimulerar kollagenproduktionen och minskar rynkor och fina linjer under ögonen. Används nattetid och ska vänjas in.
  • Retinol 3 TR Advanced Night Serum – avancerat nattserum med 0,3% retinol. Stimulerar kollagenproduktionen, minskar fina linjer och rynkor samt ger huden ett slätare, finare intryck. Används nattetid två ggr/vecka i två veckor och därefter varannan dag. Effektivast i kombination med CE Tetra.
  • Hydr8 B5 Skin Rehydration Serum – fuktgivande serum med hyaluronsyra och vitamin B5. Har en lätt gelkonsistens som känns skön på huden. Används dag och natt vid behov.

Mina första intryck var att de var oerhört sköna och gick in snabbt i huden. Min hy är ganska van vid syror så märkte inga omedelbara effekter, ingen rödhet eller irritation. Läste först efter någon vecka att de skulle vänjas in men det missade jag… Det gick således bra ändå!

Mina favoriter var nattoljorna, Retinol Eye TR och Retinol 3 TR. De gav min rengjorda hy den näring den behövde efter en dag med smink och lite för hård rengöring. Det var väldigt skönt att använda olja runt ögonen eftersom jag har lite problem med torra ögon. Jag använde dessa kanske 3 gånger i veckan i tre veckor innan den tog slut, oftare än så använde jag inte smink och rengöring.

De som användes på dagen var också bra, framförallt CE Tetra som gav ett första serumskjuts innan dagkrämen. Hydra8 B5 gillade jag minst, mest för att den tog slut väldigt fort. Det lilla jag fick ur flaskan var iofs väldigt skönt att använda.

Om jag hade obegränsat med pengar hade jag väldigt gärna köpt någon av dessa i en större flaska, gärna Retinol Eye TR. Priset är dock skyhögt – men så är det ju med produkter med hög kvalité och effektivitet.

Jag har tyvärr ingen prisinfo på detta kit men nedan finner du pris på fullstora förpackningar på Hudoteket:

  • CE-Tetra Vitamin C Antioxidant Serum – 30 ml – 875 kr
  • Red Alert Anti-Redness Calming Serum – 15 ml – 425 kr
  • Retinol Eye TR Advanced Night Serum – 10 ml – 565 kr
  • Retinol 3 TR Advanced Night Serum – 10 ml – 425 kr
  • Hydr8 B5 Skin Rehydration Serum – 30 ml – 495 kr

 

Betyg: 3 av 5

__
Produkt: Medik8 Skincare Biotechnology
Betyg: 3 av 5
Pris: ?
Mängd: 
Köpa igen: Nej
Inköpsställe: Hudoteket tex