29 mars, 2024

Hur du städar ditt nagellack

När jag lackar mina naglar är jag alltid väldigt noggrann, ett första tunt lager och börjar en bit från kanten och sedan målar jag försiktigt runt nagelbanden. En del nagellack är dock väldigt rinniga, det går inte att få det snyggt hur mycket du än försöker. För att inte tala om tillfällen då händerna skakar av någon anledning. Då städar jag efter mig!

Jag använder en concealerborste, den här är från ett sånt där kit med borstar som jag köpte för många år sedan. Kicks har en syntetborste för 119 kr, men du kan ta vilken borste som helst som är lite styv, av syntet och med rundad topp.

När jag målat naglarna häller jag upp lite aceton/remover i ett lock/kork och doppar penseln i. Tar bort överflödet av removern på en bomullstuss och städar sedan försiktigt runt nagelbanden. Du vill ha en rundad form om dina naglar/nagelband är rundade, men framförallt vill du ha en skarp rak kant som inte vobblar omkring. Du vill inte heller ha lack på nagelbanden eller längst ner på fingret.

Dags för bilder! Jag har tagit dessa bilder med en gorillapod, så jag hade lite problem att få skärpa på rätt ställen. Jag hoppas att ni ändå ser vad de visar!

Läs gärna här för en guide hur du lackar naglarna på bästa sätt!

cleanthenails-1cleanthenails-2

Rena naglar, här har jag inget baslack eftersom jag bara ska demonstrera, men annars gäller det noggrann rengöring och baslack. Jag kommer använda Essie Dive Bar för denna demonstration.
 

cleanthenails-3cleanthenails-4

Första lagret är alltid tunt, så tunt som möjligt. Jag skrapar alltid av penseln ordentligt och tar hellre flera gånger för att täcka nageln men tunt ska det vara. Höger bild visar efter två lager, det andra lagret är alltid mer flödigt och som ni ser har det runnit in i ringfingrets nagelband.
 

cleanthenails-5cleanthenails-6

Jag häller remover/aceton i flaskans lock. Torka av överskottet på penseln på en bomullstuss.
 

cleanthenails-7cleanthenails-8

Jag vrider handen så här så jag ser ordentligt, sedan målar jag försiktigt från huden på fingret ner mot nageln. Målet är att ta bort överskottet utan att ta bort för mycket av lacket.
 

cleanthenails-9

Resultatet! Lite hackigt fortfarande men you get the idea!
 

Hoppas ni gillade min lilla guide! Hör gärna av dig om du har några frågor!

6 tankar på “Hur du städar ditt nagellack

  1. Du tar bort överflödet innan överlacket gissar jag?
    Själv är jag rädd för att paja lacken innan det har hunnit torka så jag är snabb med överlacken för att inte skada den….

    1. Ja före överlacket. Jag brukar inte sabba mitt så har inte samma behov där, men oftast kan du ju städa kanterna och laga eventuella skador innan topplacket slätar till allt.

      1. Har du på överlack direkt efter du rensat??
        Å det fäster trots att det är remover kvar eller sköljer/tvättar du händerna innan?

Kommentarer är stängda.