daisylogodaisy-skarmSom ni säkert minns satt jag i juryn för Daisy Beauty Awards, i kategorin bästa nagelprodukt. Resultatet är nu publicerat i tidningen så skynda dig att införskaffa den om du vill veta vad Anne, Pamsan och Sminkism-Emilie röstade fram som sin favorit.

Jag är väldigt nyfiken på hur de röstade och vad de tycker, så in hos dem och påminn dem så kanske de lägger upp sina egna omdömen!

Jag var lite orolig innan vi satte igång eftersom mina naglar var så skruttiga, men tack-och-lov hade jag ju redan testat Depend 7day innan de kolavippade och de övriga kunde jag prova om de var så skonsamma som de påstod. Jag fick även en veckas förlängning eftersom mitt provexemplar av CND kom på avvägar. Mina naglar var därför nästan helt läkta och kunde därför ge ett ärligt omdöme på samtliga produkter.

Så… Vill du veta vad jag tyckte?

*Trumvirvel….*

Första plats – Essie Gel setter top coat

essie-gelsetterPris hos Kicks: 145 kr

Utlovar superglans – det gör den verkligen! Flödig formula och ger en fin glans som håller i flera dagar, minst en vecka. Något dyrt, men verkar drygt. Svårt att veta hur länge flaskan håller dock eftersom jag inte testat den mer än några veckor. Flaskan är cool och jag tycker den är innovativ i sin prisklass. Jag har inte sett denna typ av gel på andra lättillgängliga märken.

Lättanvänt, glansen håller länge och det har inte en otrevlig doft. Torkar snabbt och krymper inte lacket under. Toppen och en värdig vinnare!

 

daisy-minilogo

Andra plats – CND Rescue Rxx

89 kr

CND-RescueRxxOlja som doftar gott av vanilj, ska användas 2 ggr per dag på naken nagel för att stärka naglarna. Effekten kommer efter 4 veckor, tyvärr har jag inte kunnat testa den längre än 1 vecka men ser redan en effekt. Naglarna känns mer återfuktade, lenare på ytan och starkare. Mina naglar har varit katastrof sedan oktober men en vecka med denna och de ser mycket bättre ut. Lite dålig pensel bara, hade önskat en solfjäderform på den.

Svårt att sia om långtidseffekten, men vad jag kan avgöra så ger den bra resultat.

Uppdatering: Nu har jag haft möjlighet att testa den lite längre och visst är den bra! Men den hade nog inte lyckats komma upp på första plats oavsett.

 

daisy-minilogo

Tredje plats – Depend 7 Day-system

depend-7day-kitPris hos Kicks: 99 kr

Mycket innovativt efter deras stora gel-katastrof. Lätthanterligt, många fina färger och torkar snabbt. Dessutom lätt att få bort. Älskar att det torkar så fort, däremot är det inte så hållbart som utlovat. Jag har testat bas- och topplacket med andra lack och det håller enkelt en vecka. Men Depends egna 7day-lack håller bara några dagar. Minus också för att topplacket torkat med halva flaskan kvar.

Upplever inte någon kvalitetsskillnad med alkohollösningen före applicering heller.

 

daisy-minilogo

kure-removerFjärde plats – Kure Bazaar Eau Dissolvante Hydratante

Pris 419 kr 250 ml

Svårt att uttala sig om någon långvarig effekt, men på kort sikt är det en skonsam remover som effektivt tar bort lacket utan att torka ut eller svida. En indränkt tuss räcker för alla fingrar, den är således dryg. Men priset är astronomiskt och removers är en stapelvara i en nagelnörds hem. Dessutom är den inte alls effektiv för glitterlack.

Nackdel med oljebaserad remover är också att du måste tvätta händerna direkt, annars smälter du plast… Stort plus dock för mild doft som skrämmer varken barn eller katter.

 

daisy-minilogo

depend-mudmaskFemte plats – Depend Mud Mask

Pris hos Kicks: 89 kr 10 ml

Ska ge en renare och mer polerad nagel, ger viss effekt men inget livsavgörande. Priset är också relativt högt för att vara en produkt från Depend, känns inte så väldigt dryg heller.

En totalt onödig produkt som är mer kul än praktisk. Eller så är jag bara lat :P