18 april, 2024

Produkter du bör ha hemma för dina naglar

Du behöver inte vara ett proffs, utbildad eller superhängiven för att ha fina naglar. Du behöver inte ens vara rik eller ha massor med tid för att ta hand om dem. Dessutom finns det inte heller hopplösa fall, alla kan få fina naglar som ser välskötta ut!

Detta bör du ändå försöka att ha hemma:

  • Nagelborste. Peta aldrig med vassa föremål under din nagel, detta orsakar skador på nagelbädden som i förlängningen gör dina naglar sköra. Använd istället en mjuk nagelborste och gör det till en rutin att med ljummet vatten och tvål rengöra dina naglar.
  • Nagelolja. De flesta har underskott av olja i en naturlig nagel, detta leder till att nageln skivar sig och går av.  Använder gärna en olja med mandel i och olja in dina naglar några gånger per dag, så blir de starkare.
  • Nagelbandskräm. Putta aldrig upp nagelbanden, mjuka hellre upp dem med nagelbandskräm några gånger i veckan. Ett trasigt nagelband kan leda till infektioner.
  • Ridge Filler. Har du räfflade naglar är en ridge filler  vad som behövs för att skapa en jämn och fin yta innan du lackar med färgat lack.
  • Underlack/baslack. Ett underlack fungerar som en sträv yta som gör att lacket sitter bättre. Det skyddar också mot missfärgningar.
  • Överlack/topplack. Topplack ger inte bara en snygg yta utan också en längre hållbarhet.
  • Fil för naturlig nagel. Har du naturliga naglar behöver du en bra fil. Använd inte en för grov fil, det kan leda till att nageln delar sig. Grovleken på filen mäts i grit, antalet stenar eller korn per kvadratcm. En fil för en naturlig nagel bör ha 240 grit.
  • Handkräm. Gärna innehållande sheasmör, som återfuktar på djupet.

Så där ja, börja nu ta hand om dina händer, för inget är så avstötande som fula, smutiga och trasiga naglar! :D

8 tankar på “Produkter du bör ha hemma för dina naglar

  1. Fina råd.

    Men, hohoho, du skulle se mina händer efter en arbetsdag.
    Att ha naglarna fulla med jord, grönimpregnerade fingar och händer och avskavt lack är min vardag.

    Så jag kan faktiskt inte ha särskilt fina naglar, iallafall inte på veckorna!
    ;-)

    Kissens senaste bloggpost: Nagelfixande

  2. Nej, det går inte alls.
    Jobbar ju i butik så det skulle nog inte chefan gilla sådär värst.
    Sen blir det lätt halkigt och klumpigt med handskar, även tunna.

    Jag handhar ju delikata blommor vettu. ;-)

    Men jag ligger i soffan om kvällarna och pillar med dem.
    Ikväll blir det skrubb, avlackning, fila och sen lacka om.
    :)

    Kissens senaste bloggpost: EOTD: småinspirerad

  3. Vilket bra inlägg, tack för det! Jag har en fråga angående nagelolja, funkar det fast man har nagellack, borde inte nageln få svårt att ta åt sig av oljan om naglarna är lackade? Lite knepigt att smörja in naglarna med olja varje dag om man är tvungen att ta bort lacket. Eller är det kanske tänkt som en kur och då ska man helt enkelt ta en paus i lackandet?

  4. Kajsa: Nja, jag tror du kan olja med lacket på. Åtminstone kan du ju olja in nagelbanden så de går in den vägen. Har inte läst nånstans att det måste vara utan lack.

  5. Bra tips där! Ska nog åka in till stan och köpa mig ett kit innehållande de punkter du skrev. Men jag undrar om du har några tips på några speciella märken som är bra, eller om du kan säga vilka du använder. Så man inte köper skit-produkter ;)

Kommentarer är stängda.