Fröken Rosa har  tydligen som en mission att testa allt från Koreanska Etude House – via henne fick jag tips om detta baslack som jag nu vill berätta om!

-etude-house-easy-pill-off-base-coat-10mlEtude House Dear My Nails Easy Peel Off Base Coat är ett baslack för dig som vill använda mer glitterlack men drar sig för borttagandet! Ja, jag vet att ni är fler med mig som egentligen skulle vilja ha mer glitterlack men helt enkelt inte orkar sitta och gnugga för att få bort allting. Det gör ju ont! Det finns flera varianter av denna base coat ute nu, förmodligen tack vare den stora explosionen av glitterlack på sistone. Essence har en, piCture pOlish har en med flera märken.

Etude House base coat kostar ungefär $7, vilket är ungefär 47 kr. Beställer du från ebay från Korea eller Kina är det ofta gratis frakt, detta eftersom dessa länder vill öka sin export helt enkelt. Men letar du lite bättre än jag gjorde hittar du dem mycket billigare.

Tyvärr är all info på koreanska så all info jag skriver här baseras på andra bloggar. Det här baslacket påminner lite om trälim i konsistensen, när du lyfter bort sjoket med lack blir det lite trådigt ungefär som när lim släpper. Om du har trälim hemma kan du faktiskt testa med det under glitterlack, det går lika bra. Jag vet tyvärr inte vad denna innehåller. Det luktar lite som trälim gör så jag kan tänka mig att det har samma beståndsdelar. Läs mer här om olika limsorter om du är intresserad.

Det viktigaste när man använder denna är att man faktiskt ska använda tunna lager. Tar man för mycket torkar det oerhört långsamt. Sedan bör man lacka ganska omgående, det är faktiskt vattenlösligt! Jag gjorde misstaget att tvätta händerna med enbart detta på mig och det var väl inte så lämpligt… =) Däremot har det ingen påverkan på hållbarheten när du väl lackat över med nagellack.

etudehouse-1etudehouse-2

Men som ni förstod ovan – ja det fungerar! Först testade jag med ett sandlack, det var lite för poröst för att kunna lyftas av i sjok. Däremot ett vanligt glitterlack med topplack ovanpå fungerade hur bra som helst. Satt lite mer än 24 timmar, vilket såklart är lite synd om du vill ha den längre. En del satt lite mer än andra, men 8 av 10 naglar lossnade i stora sjok och utan att den knappt kändes.

Så, jag är nöjd och känner att jag äntligen kan ha lite mer glitter! Lacket på bilderna får ni se en annan gång =)

Betyg: 4 av 5.
Pris: Beror på inköpsställe
Mängd: 10 ml
Köpa igen: Ja
Inköpsställen: eBay, korenska webshoppar
INCI: ?

  1. Har du kört med ett eller flera tunna lager av Peel off? Jag har den från Essence och har problem att få den att funka, vet inte om det är handhavande eller om den är mindre bra. Drömmer om att den ska lossna så fint som din gjorde!

  2. Intressant läsning och vad kul att det funkade så bra! Jag håller ju på att testa både Essence Peel of Base och Glitter A peel. Denna låter ungefär som Essences variant formulamässigt, den har också limkänslan och ska väl vara rätt identiskt med trälim om jag har förstått rätt. Funkade inte jättebra på mig vid första försöket men jag ska testa en gång till med två lager som bas…

Comments are closed.