Ja det blev ett inlägg om borttagning av Depends GelLack också!

Idag när jag lackat med Shameena och tagit bort det, märkte jag att topplacket till GelLacket höll på att lösa upp sig. Det gick att skrapa av med tumnageln. Så jag bestämde att ta bort allting genom att lösa upp det i Kicks Dip-in remover. Den fungerade förövrigt bättre än Depends dip-in.

Jag tog några naglar i taget, lät det vara i burken några minuter och sedan skrapade jag av så mycket som gick. Det tog en evig tid och allt försvann inte. Jag fick använda filen mot slutet för att få bort det sista, jag vågade inte skrapa när det var på nageltippen.

Efter drygt 1.5 timme var naglarna rena men repiga. Det får duga! Jag kommer lacka om med ett mer neutralt gellack senare. En annan slutsats är att använda en remover anpassad för gellack, för att inte förstöra finishen i förtid om man har gellack på nageln. Framförallt om man vill lacka annat över som jag planerar att göra.

Men som helhet är jag väldigt nöjd med mitt första försök med GelLack, förutom att det tog sådan tid att bli av med det! Dessutom går det ju inte att swatcha skira lack ovanpå ett så starkt turkost, så nästa gång blir det ett mer neutralt som sagt. Jag har fått lampa nu, men måste köpa bas- och topplack innan jag kan sätta igång.

imageimageimageimage

  • Ja, tycker jag också! Men samtidigt rätt skönt! Ger ju naglarna stabilitet, gäller bara att man är försiktig vid borttagning. Men nu finns en ny oljemetod som är jätteskonsam!

 1. Nja, vet inte om gel-lack är något för mig ändå… Lite väl jobbigt att ta bort verkar det som, speciellt när jag redan har väldigt starka naglar :)

 2. Har du testat oljemetoden? Jag har tänkt på att köpa depends gellack men jag har inte gjort det pga det verkar hemskt att ta bort.

  • Jag provade oljemetoden idag, eftersom den andra sög och jag skrapade bort lacket med pincett (jag vet..), och den funkade faktiskt riktigt bra! Känns lite mer skonsamt att ta bort med olja än uttorkande lösning. :-) Älskar mitt gellack så det känns bra att kunna ta bort det på ett bra sätt. :-D

 3. Hur menar du med removern i inlägget? Kan man låta baslacket sitta genom att bara ta av det översta färglagret och sen måla på ny färg och topplack?

  • Det finns remover som inte skadar gellacket, då kan du ha kvar gellacket och byta lack ovanpå. Jag menar vanligt lack då alltså, inte gellack.

    • Exakt! Blir som en gellackning på salong.
     Depend har en flaska med remover för lösnaglar, det är en liten röd flaska. Finns på Kicks/Åhléns/mfl ställen.

Comments are closed.