25 april, 2024

Vanliga nagelproblem

Sköra naglar som skivar sig
Främsta anledningen till att dina naglar skivar sig är att du utsätter dem för mycket för vatten. Använd diskhandskar när du diskar eller på andra sätt utsätter händerna för vatten och lösningsmedel. Du kan också tillföra olja till naglarna så slipper du mycket problem. Du bör också vara försiktig när du filar nagelns kanter (nåt jag själv syndar mycket med).

Vita prickar
De vita prickarna som kan uppstå i nageln beror inte på kalkbrist, utan är en skada efter slag eller stötar. Du utsätter dina händer för mer än du tror, naglarna är ju till i första hand för att skydda dina känsliga fingertoppar.

Missfärgade naglar
Torra naglar drar till sig det mesta, som nikotin eller nagellack. Använd alltid ett ofärgat baslack för att skydda dina naglar, även om du aldrig lackar dina naglar annars. Du kan även använda lack på nagelns undersida som skydd.

Räfflade naglar
Detta kan bero på genetiska orsaker och är hos äldre personer ett ålderstecken. Även nagelbrist kan orsaka räfflade naglar. Att lacka räfflade naglar blir inte snyggt, med starka färger syns det väldigt tydligt. Det är inte en bra idé att fila bort detta, då det bara orsakar att nageln blir tunnare och tunnare. Det bästa är därför att använda en ridge filler istället, OPI har en bra filler.

Här finns mer info om detta!

4 tankar på “Vanliga nagelproblem

  1. Jag har små små gropar i mina naglar, vad kan det bero på egentligen?
    Min far har räfflade naglar vilket jag antagligen också kommer att få, eller ja egentligen har jag redan det också men inte lika räfflade som han har.

  2. Jag googlade på Gropar Naglar, och fick upp detta:

    Det finns tre huvudtyper av nagelpsoriasis:
    Typ 1 består av små gropar i nagelplattan. De kan liknas vid ytan på en fingerborg. Nedsänkningarna förekommer på en eller flera naglar och ger i allmänhet inte mycket besvär. Orsaken är psoriasisförändringar i nagelplattan.

    Kolla mer här!

  3. Mina naglar känns inte sköra utan hårda. Ändå skivar dom sig. Diskhandskar använder jag alltid vid längre vattenkontakt. Boven i dramat misstänker jag är nagelknipsaren. Andra faktorer spelar säkert roll.

  4. Ja, klipp inte dina naglar – fila dem alltid! Och fila alltid enbart åt ett håll, inte fram och tillbaka.

Kommentarer är stängda.