24 april, 2024

Rymd utan stjärnor av Jonas Moström

Klicka på bilden för att komma till Bokus!
Dags för en lite äldre bok igen, en pocket som legat till sig i min bokhylla i väntan på en sommar med längtan efter mord. Rymd utan stjärnor av Jonas Moström är en deckare förstås.

Rymd utan stjärnor är del 4 i serien Axberg och Jensen, med polisen Johan Axberg och läkaren Erik Jensen. Jag trodde mig ha läst någon bok i denna serie förut, men det måste ha varit länge sedan. Men det börjar med att överläkaren Pia Fjällstedt försvinner, polisen Sofia Waltins faster. Eftersom hon försvinner tas det inte på allvar till fullo, förrän även en sjuksköterska som arbetar med Pia hittas mördad. Som läsare tror man sig ha listat ut mördaren för länge sedan, men det här är en bok full med tvister. Det går inte riktigt att förutsäga vad som kommer hända.

Så, spännande och perfekt för en söndag i min nya Tempursäng – med Uchi brevid mig! Dessutom regnade det, lite så som det ska vara tycker jag när man är inne i en bok. Kanske inte den bästa deckaren eller mest intressanta serien jag läst, men trovärdig och absolut läsvärd.

För närvarande är det del 8, Storsjöodjuret, som är den senaste i serien. Här hittar du alla – i rätt ordning och i pocket – om du blir nyfiken.

Betyg: 3 av 5 | Genre: Deckare |  ISBN: 9789186067724 | Sidor: 448

När överläkare Pia Fjällstedt försvinner under mystiska omständigheter, blir det inte ett fall vilket som helst för Sundsvallspolisen. Åminstone inte för kriminal inspektör Sofia Waltin, eftersom Pia Fjällstedt är hennes faster. Dessutom har Sofias pappa länge haft en konflikt med sin syster och hamnar högt upp på listan över dem som kan tänkas ha med försvinnandet att göra.

Också Sofias kollega Johan Axberg får problem att skilja yrkesroll från privata bekymmer när hans nya flickvän blir misshandlad av sin exman. Dessutom verkar Johans bäste vän, läkaren Erik Jensen, vara mer inblandad i de alltmer dramatiska händelserna på stadens sjukhus än han vill erkänna. Frågan om liv och död ställs på sin yttersta spets.

Rymd utan stjärnor är den fjärde boken om kommissarie Johan Axberg och hans kollegor vid Sundsvallspolisen. Här ställs frågan om liv och död på sin yttersta spets.

2 tankar på “Rymd utan stjärnor av Jonas Moström

Kommentarer är stängda.