image

Handgjord olivtvål med getmjölk

 
Jakten på den bästa och härligaste tvålen fortsätter! Senaste inköpet är en handgjord olivtvål med getmjölk!

På No’Pooforumet på Facebook diskuteras aleppo- och abs-tvålar frekvent. En av medlemmarna – Susanne Bilski – berättade då att hennes olivtvål med getmjölk är den bästa hon testat. Klart hon säger det kan tyckas… ;-) Men jag blev nyfiken och köpte en av henne.

Så här står det på tvålen:

En handgjord mild tvål som är gjord på gammalt sätt av olja och getmjölk.

Innehåller ekologisk kallpressad olja av oliv 65%, raps och ricin, ekologisk kokosolja och getmjölk från Lars Pers gård i Fors.

Tvålen är kallframställd med hjälp av lut och behöver torka mellan användning för att inte bli mjuk.

Jag har testat den och den är ljuvlig. Mjukt härligt lödder och en diskret men söt doft. Tar inte bort smink men tillsammans med oljemetoden rengör den perfekt.

Huden blir mjuk, ren och len! Jag är väldigt imponerad, framförallt efter att ha använt abs och Aleppotvål senaste tiden.

Jag köpte denna privat från Susanne på Facebook, men det finns en webshop på devaz.se. Tyvärr hittade jag inte denna där men kanske kan du maila och fråga. 

INCI: Olea europea oil*, Cocos nucifera oil*, Caprae lac, Natriumhydroxid (försvinner efter lagring), Brassica napus oil*, Ricinus communis oil*

* Certifierat ekologiskt

Uppdatering: frågade Susanne vad getmjölken är bra för. Här är hennes svar:

Jag vet inte allt själv än. Detta är en ny produkt som är väldigt uppskattad hos dem som testat den, men som du märkt ännu inte ute på öppen marknad. Det jag hittar om getmjölk tyder på att olika ämnen i getmjölken gör tvålen extra mild och återfettande/fuktande men samtidigt bra rengörande. Getmjölken innehåller proteiner, vitaminer, mineraler, calcium, lipider, alfahydroxi-syror och caprylsyran som getmjölken innehåller gör att tvålen är mindre basisk än andra fasta tvålar gjorda på lut.