Jag har ju tidigare skrivit om läppbalsam som innehåller mineraloljor, som i längden enbart förvärrar problemen med torra läppar. Detta läppbalsam från LR är helt fritt från parabener och mineraloljor och skillnaden märks – LR Aloe Vera – Moisturizing Lip Care är namnet.

Nu har jag fått den här för att testa, men jag fungerar som så att använder jag en produkt ofta är den bra. Om den bara används några gånger och sedan blir liggande är den inget vidare och oftast glömmer jag också bort att recensera just den produkten. Det här är en sådan som ligger vid min plats i soffan och som ofta används. Den är bra alltså!

Jag vill att mitt läppbalsam ska 1) lindra och läka mina torra läppar 2) smaka hyfsat gott 3) sitta kvar länge utan att behöva appliceras om stup i kvarten. Detta med 40% aloe vera uppfyller dessa krav, även om den inte får det att spraka som av fyrverkerier direkt. Smaken är lite anis-lakrisaktig, väldigt god och inte heller det är någon nackdel. Det torra på läpparna försvinner men återkommer, kan vara årstiden eller min disposition av mina läppar helt enkelt för inget hjälper i längden på dem. Även sprickor lindras men läker inte lika effektivt som Carmex, som ju innehåller salicylsyra (och mineralolja).

Det är absolut inget coolt med detta läppbalsam, 40%  aloe vera kan tyckas lite men är förmodligen vad liknande produkter innehåller. Men priset på 69 kr är lite högt för denna, så otroligt bra är den tyvärr inte.

Betyg: 4 av 5.
Pris: 69 kr
Mängd: 4,8 g
Köpa igen: Nja, lite för dyr. Dessutom är INCI-listan lite tveksam…
Inköpsställen: LR Colors hittar du hos Linda Assarsson. Maila henne vad du vill ha så ordnar hon det!
INCI: Aloe Barbadensis Gel, Caprylic/Capric Triglyceride, Ricinus Communis (Castor/Ricinolja) Seed Oil, C18-36 Acid Triglyceride, Simmondsia Chinesis (Jojobaolja) Seed Oil, Glyceryl Ricinoleate, Ethylhexyl Methoxcinnamate, Cetearyl Ethylhexanoate, Euphorbia Cerifera (Candelilla) Wax, Stearyl Beeswax, Bethenyl Beeswax, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Tocopheryl Acetate, Orbignya Oleifera (Babassu) Seed Oil, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Aqua, Parfum, Bisabolol, Mica, Cl 77288 (Chromium Oxide Greens), Cl 77891 (Titanium Dioxide).