Jag antar att man ska använda en tvål en längre stund innan man kan skriva en recension, men nä, jag kan inte vänta! För denna tvål, Lanolin Äggtvål från Victoria Soap, är riktigt riktigt bra!

Jag blöter alltid ansiktet, därefter tar jag tvålen och sköljer av den innan jag arbetar upp ett skum i handen. Därefter masserar jag in skummet i ansiktet. Nej, den tar inte bort smink runt ögonen ordentligt, så det får man ta bort innan med en ordentlig remover. Men jag upplever verkligen att den tar bort sminket i ansiktet, solskydd, foundation och smuts och att den gör det på en milt sätt. Mitt ansikte blir inte torrt och stramt efteråt utan det känns fint återfuktat och rent. På morgonen upplever jag också att mitt ansikte är fett i hela ansiktet, inte bara på mina tidigare feta zoner. Vilket jag tolkar som att huden är återfuktad men inte på ett stört sebumvis. Jag är helt enkelt naturligt återfuktad med de oljor ett ansikte ska ha.

Jag har också mycket mindre finnar, vilket iofs också varit bra sedan jag slutade med socker och började äta LCHF. Men denna har inte gjort situationen värre direkt, utan absolut bättre. Jag har bättre lyster och en renhet i ansiktet som jag verkligen gillar.

Den doftar gott, eller inte alls egentligen. Många hårda tvålar doftar för mycket lavendel för min smak, denna är helt doftlös.

Lite olika tvålar från Victoria Soap, den blåa är Äggtvålen.

Tyvärr är den tydligen lite svår att få tag i. Jag köpte ju min via eBay, av en säljare bosatt i Sydkorea! Men jag hittade den också i en liten sjöbod i Mölle nere i Skåne. Jag har haft mailkontakt med en kvinna på Victoria Soap och hon tipsade om Skansenbutiken, de har även en onlinebutik som du kan besöka här. Jag ska också titta runt på lite udda ställen här i stan och se om jag får tag i den. Hon visste tyvärr inte om det fanns någon återförsäljare i Norrköping, får återkomma om det.

Betyg: 4 av 5, tar ju inte bort ögonsminket
Köpa igen: Ja!
Pris: 26 kr

  1. Lite OOT men tycker du LCHF är bra för oss sköldisar? Jag har varit väldigt kluven i frågan.

    • Svårt att skriva en vettig kommentar här, men det tycker jag absolut! Sköldkörteln är ju utsatt för en inflammation för det mesta, iaf om man har tex Hashimoto och mycket av den mat som vi äter idag (som inte är LCHF) är mat som retar. Det retar immunförsvaret och tarmen etc, så jag tror absolut att en bättre kost med renare mat hjälper även sköldkörtelsjuka. Men maila kostdktorn istället och kolla vad han anser!

  2. Hej!
    Hittade denna underbara tvål i slottsboden på Stjernsunds slott i Närke. Den har gjort underverk med min hy och jag älskar den! Problemet är att jag inte hittar någon återförsäljare. Slottsboden på Stjernsund är stängd för säsongen tyvärr. Googlade och hamnade här. Så min fråga blir ju nu om du hittat någon? Gärna i Östergötland då jag sjäv bor där, online funkar ju med såklart. Skansen butiken som du länkade till är tyvärr (tillfälligt?) stängd.
    Mvh Cariann

Comments are closed.