I morse hade jag honung i håret, eftersom alla i NoPoo-grupperna alltid hävdar att honung är det bästa som finns för håret. Bästa att skölja med, bästa att använda i inpackning och bästa att göra rent med.

Inte för mitt hår.

Nu måste jag direkt säga att bara för att detta inte fungerar i mitt hår så behöver det inte vara något fel på metoden i sig. Kanske är mitt hår inte tillräckligt inkört i huskurer eller att det är för tunt för honung. Nu tog jag alltså vanlig fast honung från en burk och masserade in i längderna, därefter sköljde jag med både kallt och varmt vatten. Även om honungen var helt ursköljd var mitt hår en riktigt trasslig svintomassa. Fick använda balsam 4-5 gånger för att få ordning på det och även då kändes det trassliga och strävt. Förmodligen ska det helt enkelt inte användas som en inpackning på det här viset, men jag fick samma trassliga resultat när jag hade honung i en klick rasullera. Men kanske om man löser upp honungen i varmt vatten och sköljer håret med.

Nu när det är torrt är det riktigt fint, men jag kan ju inte säga vad det beror på. Honungen eller balsamet? Jag tror säkert att de med mycket grövre hår kan ha stor glädje av honung, så ta inte denna sågning som någon sanning. Jag berättar bara vad jag upplever när jag testar.

Så, betyget är 1 av 5.

Kolla här på Google om honung i håret här om du är nyfiken!

 

  1. Mitt hår älskade honung när jag körde BM. Nu har jag dreads så nu blir det bara rent och naturligt schampo för min del.

    Men jag använde flytande honung som jag antingen smälte i varmt vatten och hällde över, lät sitta och sen sköljde ur. Eller smälte snabbt och kort i mikron och blandade med balsam och lite annat (SMT). Mitt hår blev himmelskt av dessa två metoder! :)

    Bara rent som du tog blir nog både tungt och jävligt att jobba med. Prova SMT någongång, underbar inpackning!

Comments are closed.