3 mars, 2024

Recension: Rapsodine Ekoraps – Sockerskrubb, Body Shower, Body Oil och Body Butter

Idag tänkte jag inleda dagen med en recension av samtliga produkter jag fått från Rapsodine under våren. Jag har lagt upp tävlingar och presstexter om dem förut, men inte en recension.

Jag har alltså testat Ekoraps Socker & Rapsskrubb, Ekoraps Bodybutter, Ekoraps Body Shower och Ekoraps Body Oil. Jag är ingen inkletare, så för mig är det viktigt med produkter som återfuktar i duschen eller strax efteråt. Man skulle därför kunna tycka att samtliga dessa produkter är perfekta!

Nå, de har blivit stående. Inte så mycket för att jag har annat att testa, men för att de inte behövts.

 

Från vänster: Socker & Rapsskrubb, Body Oil, Bodybutter, Bodylotion (ej testad av mig) och Body Shower

 

Ekoraps Body Shower

Ekoraps Body Shower är den enda jag tagit helt slut på och visst tycker jag om doften, pumpfunktionen och rengöringsförmågan, men jag tycker inte den återfuktar så mycket som den borde göra. Sedan upplevde jag den också som lite rinnig, som att det behövdes för mycket produkt för att räcka över hela kroppen. Jag vill inte dissa den dock, men så mycket som jag tyckte om den när jag använde den varje gång när jag duschade, lika lite saknar jag den nu när jag tagit slut på den.

Betyg: 3

Ekoraps Body Shower

Innehåller till 90 % ekologiska råvaror.

En len och milt rengörande duschkräm som är berikad med svensk ekologisk rapsolja och ett fuktgivande extrakt från sockerrör. Rengör och återfuktar huden och motverkar att den blir uttorkad. Ekoraps body shower passar alla hudtyper, men speciellt den torra och känsliga hudtypen.

Pris: 129kr

 

Ekoraps Socker & Rapsskrubb

Ekoraps Socker & Rapsskrubb har jag också använt flitigt, även om den ännu inte är slut. Första gången man försöker få ut sockermassan är det otroligt hårt, jag fick ta hjälp av badkarskanten för att klämma ut en 10 cm korv med gul sockerskrubb. Även här är doften ljuvlig men det behövs väldigt mycket för en liten yta på kroppen. 10 cm korven jag nämnde räcker knappt till ett ben. Dock smälter den fort och jämnar en något oljig yta efter sig.

Betyg: 3

Ekoraps Socker & Rapsskrubb

En väldoftande och mjukt exfolierande kroppspeeling som är baserad på svensk ekologisk rapsolja och rårörssocker. Skrubben avlägsnar gamla hudceller samt mjukgör och återfuktar huden. Produkten är berikad med naturliga eteriska oljor som tillsammans med massagen vid användandet stimulerar blodcirkulationen. Huden blir rengjort och återfuktad på djupet.

Pris: 169k

 

Ekoraps Bodybutter

Ett tag försökte jag mig på att testa en bodybutter från Dove och Ekoraps Bodybutter på varsitt ben. Dove var ju inget att skriva hem till mamma för, luktade inte så gott och var inget märkvärdig (betyg: 2), men Ekoraps-varianten var ljuvlig! Underbar doft, vanilj eller godis eller något sådant och jag tyckte att mitt korta testa ändå gav en fördel Ekoraps. Dock är jag ingen smörja-in-mig-person, står inte ut med kladdiga och kalla ben så antalet gånger jag använde den kan räknas på 1,5 hands fingrar. Men av de bodybutters jag använt är denna nog en vinnare.

Betyg: 4

Ekoraps Bodybutter

Innehåller till 95,1 % ekologiska råvaror.

Ekoraps Bodybutter innehåller en hög andel svensk ekologisk rapsolja och ekologiskt kakaosmör som mjukgör, återfuktar och skyddar huden.

Rapsoljan är rik på naturliga E-vitaminer och antioxidanter. Ekoraps Bodybutter är också berikad med fuktgivande extrakt från sockerrör och vårdande provitamin B5.Produkten gör huden återfuktad på djupet med lång fuktighetsbevarande verkan.

Pris: 299kr

 

Ekoraps Body Oil

Slutligen den produkt jag fått sist av de andra ovan och den jag använt minst. Ekoraps Body Oil borde ju fungera för mig, jag gillar ju oljor överlag och den här är ju perfekt precis utstigen ur duschen. Men flaskan är i glas och risken är därför stor att man tappar den när man hanterar den. Jag har löst den genom att hälla (eller snarare skaka ut) oljan på ena låret, smörjt in med vänsterhanden och sedan hällt på andra med högerhanden. Jag ska prova denna igen i vinter när mina ben fnasar ihop totalt, men just nu är betyget inte så högt. Dock är priset på 300 kr för 100 ml extremt högt!

Betyg: 3

Ekoraps Body Oil

Innehåller till 99,5 % ekologiska och/eller ekocertifierade oljor.

Ekoraps Body Oil är en djupverkande och återfuktande kroppsolja som skyddar och mjukgör huden. Oljorna som används i produkten är rapsolja och havtornsolja. Oljan absorberas snabbt och lämnar huden silkesmjuk och totalt återfuktad. Ekoraps Body Oil kan också användas som hårinpackning och tvättas då ur med varmt vatten och milt schampo. Oljan används med fördel på nyduschad fuktig hud då den ger bäst tas upp av huden men kan också användas på torr hud eller på lokala torra områden som armbågar och hälar.

Rapsoljan i Ekoraps produkter kommer från den fina höstrapsen som med den årslånga tillväxten ger rapsoljan dess goda egenskaper. Kallpressningen sker vid låg temperatur och det utvinns endast tre droppar olja i sekunden.

Pris: 299kr för 100ml

Vad tycker ni andra som testat Ekoraps-serien? Har du hittat en favorit och kommer du köpa den igen?

Läs mer om Rapsodine och Ekoraps på deras hemsida!

2 tankar på “Recension: Rapsodine Ekoraps – Sockerskrubb, Body Shower, Body Oil och Body Butter

  1. Jag fick förfrågan om att testa produkterna men när jag mailade tillbaka och frågade om de var parfymfria samt passade känslig hud fick jag aldrig svar och inte heller något utskick av produkterna. Jag har hud av den känsliga typen och tål inte parfymerade produkter. Hade gärna testat skrubben och oljan dock. Kul att läsa dina recensioner. :)

    1. @Pamsan, Hm, vilken trist attityd från PR-firman… De passar säker känslig hud, men parfymfria är de inte. Du kan ju alltid testa tex lite vanlig rapsolja och se hur du reagerar på den. Men om du inte är säker ska du absolut inte lägga dom pengarna på dessa!

      Tack för att du gillade den! =)

Kommentarer är stängda.