I juli skrev jag att jag fått Karin Herzog Beauty Kit att testa, tyvärr måste jag säga att jag är besviken…

Som ni kan läsa i inlägget jag länkar till ovan innehåller Karin Herzogs produkter mineralolja. Månne renare än renast, men ändock mineralolja. Något min hy absolut inte klarar av att processa. Jag fick efter någon vecka massor med finnar, hårda djupa och ömma på kinderna, tinningen och käklinjen. Jag använder ju annars African Black Soap med oljemetoden om jag använt mycket smink. Så tyvärr fick jag efter ungefär 4 veckor avsluta testandet och återgå till mina gamla rutiner.

Låt oss bryta ner det.

Professional Cleansing Cream – 25 ml

Professional Cleansing Cream är en mycket ovanlig rengöringskräm djuprengör och vårdar samtidigt. Tar bort både make-up och mascara.

INCI: Petrolatum Glycerin Paraffinum liquidum Stearyl alcohol Polysorbatum 20 Sesam indicum Perfum

En kräm som masseras in på torr hy, påminner om en olja och är också mycket effektiv att lösa upp makeup. Förutom vattenfast mascara då. En liten droppe kräm räckte väldigt bra för hela ansiktet, den doftade gott av mandel också.

Mild Scrub – 25 ml

En mild peeling som tar milt och effektivt bort döda hudceller från hudytan och ger en fräsch lyster. Den hindrar också att porerna blir tilltäppta och motverkar pormaskar och tilltäppta porer.

INCI: Aqua Calcium carbonate Paraffinum liquidum Stearyl alcohol Polysorbate 20 Methylparaben Propylparaben

Består av marmor sägs det? Kändes inte så effektiv och men tillsammans med krämen kändes ansiktet rent och fint.

Essential Mask – 25 ml

Essential Mask är en snabb ”beauty fixare” med 2% Oxygen (syre) och fräscha aromatiska dofter från essentiella oljor från mandarin, grape frukt och apelsin. Essential Mask med Essentiella oljor rengör, återfuktar, ökar kollagen produktionen, ger näring, stärker ansiktmuskulaturen, samt motverkar pigmentfläckar, missfärgningar och ålderstecken.

Kändes varken effektiv eller fräsch, syntes ingen skillnad eller resultat.

Så ja, hade jag kunnat använda den längre hade jag kanske sett ett resultat, men då min hy reagerade med finnar måste jag tyvärr säga att den inte var för mig. Jag kände inte att min hy var helt ren och den var ju mycket riktigt tilltäppt.

Om du är mer van vid mineralolja – testa för all del! Framförallt Professional Cleansing Cream funderade jag på att köpa en större tub av, möjligt att den tillsammans med en toner hade fungerat mycket bättre.

Produkt: Karin Herzog Beauty Kit
Betyg: 2 av 5, tyvärr
Pris: 649 kr
Köpa igen: Nej
Inköpsställe:  Karin Herzog