För några veckor sedan fick jag hem ett pressprov av Formula 10.0.6 – So Totally Clean, ett ansiktsvatten som jag tidigare skrivit om här. Flaskan och dess innehåll ser fräscht och härligt ut och jag älskar den friska doften. Tror den doftar kardemumma eller kanel, jag är inget vidare på att identifiera sådant tyvärr.

Från början utvecklad av en kemist i 1933 och såldes endast på apotek i USA. Nu har den även kommit till Sverige och jag har använt den efter min vanliga rengöring varje kväll. Min rengöring består av oljemetoden och just nu en rengöringsmjölk från apoteket. Jag tar en skvätt på en bomullsrondell och som ni ser – otroligt mycket smuts fastnar! Den tar effektivt bort smink och smuts och jag känner mig väldigt fräscht efter några svep. Visst blir man lite torr efteråt, den innehåller ju trots allt alkohol. Men med en riktigt bra fuktgivare efteråt fungerar den trots allt bra.

Men är du känslig för parfymer kanske den inte är så bra för dig. Den doftar starkt trots allt.

Ingredienser

Alcohol Denat, Water (aqua), Sodium PCA, Lactic Acid, Sodium Carbonate, Fragrance/Parfum, Allantoin, FD&C Yellow 6 (CI 15985) FD&C Yellow 5 (CI 19140), FD&C Red 4 (CI 14700), R06-08.

Betyg: 3 av 5. Parfymen drar ner betyget, kan tänka mig att känsliga har svårt för den även om jag gillar den.
Pris: 99 kr
Mängd: 200 ml
Köpa igen: Kanske, men har andra ansiktsvatten jag kan använda som inte innehåller alkohol.
Inköpsställen: Kicks och Åhléns