Klicka på boken för att komma till Bokus!

Jag håller som bekant på att läsa Bill Bryson just nu, men jag kände mig tvungen att sticka emellan med denna excellenta handbok i retorik. Snacka snyggt: modern retorik av Elaine Eksvärdkan vara den viktigaste boken att läsa, framförallt om du håller föredrag men också om du liksom jag har svårt att göra dig förstådd.

Vi lyssnade ju på Elaines föredrag under innovationsveckan Vecka 45 och älskade varje sekund. Elaine är verkligen en av de bästa föredragshållare som finns i Sverige idag, med ett så abstrakt ämne som retorik. Hennes kombination av humor, kroppsspråk och intressant fakta gör det till ett måste-föredrag. Även den här boken är en måste-bok, för även om mycket av det hon säger i föredragen tas upp i boken är den mer utvecklad. Även kroppsspråket finns med, i form av bilder där Elaine själv ger exempel på hur en handskakning ska se ut eller hur du ska hålla huvudet vid en beklagande situation.

Min Anders har tänkt sig hålla en massa föreläsningar i sitt nystartade företag och för hans del är detta en grundbok i hur han ska nå fram. Jag kände hela tiden att ”Jösses, så himla klockrent!” och att många av teknikerna hon lär ut går att använda på ett enkelt sätt. Dessutom finns det många bra och roliga exempel i alla kapitel som gör det till lite av en fnissfest.

Kort sagt: läs denna oavsett om du behöver kunna förhandla eller föreläsa eller bara för att bli imponerad!

Elaine bloggar också, du hittar henne här!

Betyg: 4 av 5 | Genre: Fakta | ISBN: 9789186969004 | Sidor: 246

Detta är en modern retorikbok som lyfter retoriken från talarstolen till din vardag. Vilken konversationsteknik kan göra dig till det sociala geniet, hur får du folk att gilla dig på tre minuter och hur kan man använda färg strategiskt för att påverka? Detta och mycket mer får du lära dig i boken. Målet är du ska lära dig konsten att få folk att lyssna!

Författaren är en av Sveriges mest anlitade retorikkonsulter. Hon var bland annat retorikexpert i Sveriges Television och för Aftonbladet och under valet 2010. Hon har också skrivit bästsäljaren Härskarteknik den fula vägen till makt och boken Du är din generation.

Ur bokens innehåll:

Så får du folk att gilla dig på tre minuter

Konversationstekniken som gör dig till det sociala geniet

Så påverkar du reptilhjärnan – Strategiska färgval

Konsten att säga besvärliga saker snyggt

Konsten att genomskåda

Nyckeln till framgångsrika presentationer

Argumentationsteknik – Så får du andra att känna sig som vinnare trots att det var du som vann.

  1. Den kanske inte är så dum att läsa om man jobbar som säljare och vill utveckla sitt sätt att formulera sig. Ska absolut kolla upp boken. :)

Comments are closed.