Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Vi startar denna torsdag med en bokrecension tror jag. Jag vet inte riktigt hur jag ska börja bara…

Lyckostigen av Anna Fredriksson handlar om Johanna, Calle och Fanny – tre personer vars liv är sammanbundna av de två tonårsdöttrarna Agnes och Sara. Johanna och Calle har varit gifta och bosatta i en liten småstad. De är skilda sedan 9 år och Calle lever med Fanny i Stockholm, där han skapat sig ett nytt liv och en ny image. Men Johanna harvar på hemma, fattig och allt mer orolig för sina barn. Sara blir mobbad och skolan tar inte problemet på allvar utan skyller mobbingen på henne. Men så vinner Johanna 20 miljoner och flyttar till Stockholm.

Till en exklusiv vindsvåning i samma hus som Calle och Fanny. Först blir de ju lite förvånade och ställda, Calle som ju skapat sig en ny image är rädd att Johanna ska avslöja allting för Fanny. Medan Fanny blir alltmer desperat att veta mer om Calles bakgrund. Till slut är det bära eller brista som gäller. Berätta eller flytta isär.

Boken är indelad i fyra delar, där de tre första handlar om huvudpersoner i tur och ordning. Den fjärde handlar om dem alla tre indelat i kapitel. De får berätta sn synvinkel, sitt perspektiv. Ett bra grepp som fungerar riktigt fint och det är en bok som berör. Den är både sorglig, gripande och rörande samtidigt som den också ger hopp om en bättre värld.

Läs den!

Betyg: 3+ av 5 | Genre: Roman | ISBN: 9789137137810 | Sidor: 365

Johanna bor på Lyckostigen. Men så särskilt lycklig är hon inte. Som ensamstående mamma till två tonårsdöttrar kämpar hon för att få ekonomin att gå ihop och kan inte låta bli att känna sig avundsjuk på exmaken Calle som har startat ett nytt liv.

Calle har lämnat småstaden för Stockholm. Han har gjort karriär och flyttat ihop med den välutbildade Fanny. Men hur han än försöker känns det inte riktigt som om han passar in i sin nya miljö.

Fanny får ständigt försvara sitt val av pojkvän inför sina vänner. De anser att hon och Calle inte passar ihop. Hon blir allt mer osäker. Har de rätt i sin omtanke, borde hon lämna honom? Eller är de bara avundsjuka?

När Johanna vinner en storvinst på lotto förändras livet för dem alla. På impuls köper hon en exklusiv vindsvåning i samma fastighet som Calle och Fanny bor i. Nu är det Calles tur att ta mer ansvar för barnen. Hennes beslut rubbar allas tillvaro i grunden. De tre tvingas se på sig själva och varandra med helt nya ögon.

Comments are closed.