25 april, 2024

Señor Peregrino av Cecilia Samartin

Klicka på bilden för att komma till Bokus!

Den här boken, Señor Peregrino av Cecilia Samartin, fick jag tips om av en av mina läsare. Jag hittar tyvärr inte vem nu i mina kommentarer, men jag tackar dig iaf för tipset! För det här var en ganska mysig bok som tilltalade mig en hel del.

Boken handlar om Jamilet, en fattig mexikansk flicka född av en vacker moder som blev våldtagen och berövad sitt äktenskapsvärde. Jamilet är en vacker flicka som bär på en mörk hemlighet, ett stort rött eldsmärke på hela ryggen ner mot knävecken. När hennes mor dör bestämmer hon sig för att ta sig till Kalifornien där hennes moster bor. Efter en strapastrik flykt över gränsen utklädd som pojke kommer hon fram till sin moster, som är allt annat än översvallande. Men hon finner ändå en plats där hon tar hand om hushållet och även får jobb på mentalsjukhuset Breawood.

Den här boken rymmer inte bara berättelsen om Jamilet, utan också om den man på mentalsjukhuset som hon anställts att ta hand om. I utbyte mot hennes papper tvingas hon lyssna på hans berättelse om en vandring i Santiago de Compostela i Spanien, och blir mer och mer fascinerad. Samtidigt har hon egna kärleksbekymmer och märket gör sig påmint igen…

Spännade och gripande, båda berättelserna är mycket bra. Minus dock för en del grammatiska fel av översättaren, synd på ett i övrigt så vackert språk. För det här är en lågmäld historia med dubbla bottnar. Låna den på biblioteket vet ja!

Betyg: 4 av 5 | Genre: Skönlitteratur | ISBN: 9789170282126 | Sidor: 342

Jamilet, en sällsynt vacker flicka i en dammig mexikansk by. Men under kläderna bär hon en hemlighet, från ryggen ner till benen, vrider sig ett ohyggligt födelsemärke, som att hon har blivit gripen av djävulens hand.

Med falska papper och förhoppningen om ett normalt liv flyr Jamilet till USA. Hon tar arbete på ett mentalsjukhus och får ta sig an den gamle Señor Peregrino. En udda och mystisk herre, som kräver att Jamilet lyssnar på hans historia, i utbyte mot att han inte avslöjar hennes illegala vistelse. När Señor Peregrino tar henne tillbaka till sin ungdom, då han påbörjade sin pilgrimsvandring till det legendariska Santiago de Compostela förändras allt. Señor Peregrino är en poetisk och överraskande berättelse om att aldrig mista tron på kärleken. Om att våga leva på den sköra linjen mellan fantasi och verklighet.

En tanke på “Señor Peregrino av Cecilia Samartin

  1. Kul att du gillade den :-D! Har ett annat tips, Marianne Cedervall har skrivit 3 böcker om väninnorna Hervor och Mirjam. Lite deckare, lite livsvisdom och bra underhållning!

Kommentarer är stängda.